Foto: Gilleleje bibliotek

Vælg materialetype

Erhvervspraktikanter på bibliotek.dk

Isabella skriver:
Jeg syntes at Bibliotek.dk er godt fordi der er de her artikler som man fx kan bruge hvis man nu har en fremlæggelse eller en opgave omkring et eller andet. Fordi du kan søge på emnet du skal skrive om i din opgave/fremlæggelse også beslutte dig for om du vil have det som en artikel eller bog eller hvad du nu har brug for og det tror jeg kunne være rigtig nyttigt. Også hvis du skal lave en fremlæggelse på engelsk kan du bare slå til at du gerne vil finde engelske tekster også kommer der kun engelske tekster op i stedet for at det både er engelske og danske.

Gustav skriver:
BibliotekDK er jo en fremragende hjemme side med mange muligheder, i forhold til søgning af forskellige materialer osv. Hjemmesidens design er meget ren, det gør dog at nogle vigtige ting som f.eks. søgebaren falder lidt i et med baggrunden som, selvfølgelig ikke er noget man vil have. Andre ting som f.eks. gemte søgninger synes jeg er lidt besværlige at finde, det kunne være dejligt hvis det var en ting, man kunne find i nærheden af søgebaren, fordi som det er lige nu vil jeg hellere bare søge på en ting igen i stedet for næsten at grave mig helt ind i en masse forskellige dele af websitet, fordi mit Wi-Fi måske kunne være dårligt og så ender det med at tage længere tid.

Man kan også se på hjemmesiden at dens design vejer meget mere på effektivitet end at noget i den forstand ser godt ud. Lige nu virker alt meget kedeligt, det tror jeg måske ikke er super sjovt for måske yngre børn vis de vil ind og finde bøger på hjemmesiden med deres forældre eller andet. Også måske for lidt ældre personer der vil leje bøger, falder hjemmesidens design måske også på den lidt kedelige ende af det spektrum. Måske kunne man sætte et billede bag de mere vigtige ting for at få dem til at ”poppe” noget mere på hjemmesiden. Jeg synes også i har en del ”tom plads” på forsiden til jeres website som får det til at se lidt mere kedeligt ud især når tompladsen har samme farve som baggrunden, det for nemlig de andre ”links” og også de ”informations tekster” der er på hjemmesiden til at se meget små ud.

Når man går ind på websitet bliver man også mødt af forskellige nyheder, og information, som kan virke meget overvældende hvis det nu ikke var grunden man gik ind på websitet får, det kunne måske være dejligt hvis man havde en kort beskrivelse af hvad det er der står og hvis man finder det interessant eller det er noget man gerne vil læse mere om kunne der være en lille pil, som der trykkes på får at få mere information om emnet(det er dog kun meget få ting der fylder ”For meget”). Mange af jeres pile på forsiden sender egen ud på en anden website hvor man kan se mere om emnet, det kan nogle gange blive lidt trættende at man bliver sendt helt væk fra BibliotekDK for at læse mere om emnet, jeg forstår også at det nogle gange er denne eneste mulighed. Sådan jeg synes i kunne for forsiden til at se mindre overvældende ud, er lidt på samme måde som i har lavet det der sker når man søger på bestemte materialer. Der kommer navnet frem på bogen, og nedenunder står der også forfatteren (her tænker jeg der burde stå mere om det aktuelle emne), når man trykker på bogens overskrift, kan man få mere information samt en masse anmeldelser, det synes jeg personligt for det til at se mere overskueligt ud.