Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Da yggenykkerne stjal Rundetaarn


Beskrivelse


Eventyrfortælling om nogle sjove trebenede fugle, der elsker småkager. En dag får de den tossede idé at stjæle Rundetårn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Gerda Rost

d. 19. dec. 2018

Festlig og fornøjelig historie for de små om den nat en yggenyk kildede Amalie, den lange bagers kone, under tæerne og spiste småkager i hendes seng. En hel flok yggenykker har fundet på at save Rundetårn over og flytte det ud i skoven, men mod passende betaling, hvilket vil sige en stor sæk småkager, leverer de tårnet tilbage. Det bliver limet fast igen, og inden morgen er alt på rette plads. Bogen er trykt med store typer, og forfatteren har illustreret med mange billeder. Anbefales til højtlæsning fra 4 år, selvlæsning 2. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 1996

af

af

Ulla Møller

d. 17. okt. 1996

De 5-7-årige kan stadig more sig over den snart 30 år gamle fortælling om den lange bager og de besynderlige væsner, der elsker småkager, og som er så stærke, at de kan stjæle Rundetårn. For forældrene kan oplæsningen blive et nostalgisk gensyn med en bog, de husker fra deres egen barndom. Her i 6. oplag er papirkvaliteten desværre gennemsigtig, teksten undertiden meningsforstyrrende anbragt på siderne og illustrationerne savner kontrast. Men den sjove nonsensfortælling er læseværdig, og opskriften på Yggenykkager lægger op til endnu en fælles hyggestund.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Carsten Madsen

d. 19. dec. 2018

Med en vis spænding læser man den næste bog af forfatteren til Historien om de små nullermænd. Den handler om nogle fantasidyr, der om natten laver forstyrrelse hos en bagerfamilie og derefter flytter Rundetårn, men det hele ender på en lykkelig måde. En lille spændende fortælling - inddelt i små kapitler. Den virker ikke lang på trods af de 94 sider. Den egner sig glimrende for børn i 3. klasse.