Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den kongelige vampyr


Beskrivelse


Vampyren Vernon er vendt tilbage til Blodborg Slot og pønser på hævn over sin stedbroder Valentine. Drengen Viggo synes, at det er utrolig spændende, og hjælper først Vernon, men så ...

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 1997

af

af

Susanne Thøfner

d. 8. jan. 1997

Vampyren Vernon er vendt tilbage til Blodborg Slot, og drengen Viggo synes, at det er utrolig spændende og bliver hans beredvillige ven og tjener. Men Vernon er fyldt af grusomme hævnplaner og vil bl.a. tage livet af sin stedbroder Valentine. I sidste øjeblik lykkes det Viggo, frastødt af Vernons grusomheder, at bore en pæl gennem Vernons hjerte og sætte en stopper for Blodborgs eksistens. Bogen er pænt trykt og forsynet med en farvestrålende, humoristisk forsidetegning. Den efterfølger Eric Morecambes Den vrangvillige vampyr og Den hævnlystne vampyr og er efter E.M.s død skrevet færdig efter hans ide af hans søn. Bogen holder seriens stil udmærket og er skrevet i et mundret og dialogfyldt sprog. Handlingen er en blanding af gys og humor og hænger pænt sammen, men er lidt tyndbenet. Fortællingen vil fungere bedst, hvis man har læst seriens 2 første bind, men den kan dog læses for sig selv. Et stykke underholdning, der især vil tiltale drenge fra ca. 11 år til selvlæsning, men som også kan anvendes til oplæsning fra 9 - 10 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 1997

af

af

Poul-Erik Friis-Larsen (skole)

d. 8. jan. 1997

Tredie del af beretningen om den berømte vampyr-familie på Blodborg Slot, der knejser uhyggeligt på bjerget over landsbyen Biddem-i-halsen i det lille fyrstedømme Fangdem. De to første bøger, Den vrangvillige vampyr fra 1984 og Den hævnlystne vampyr fra 1988, er skrevet af Eric Morecambe. Efter dennes død har sønnen Gary fuldført denne tredie bog. Vampyren Vernon vender tilbage efter 30 år tidligere at være skudt ud i rummet med en kanon. Det eneste, han har i tankerne, er sin grusomme hævn over dem, der var imod ham dengang. Vi følger ham og hans modstandere under forberedelserne og afviklingen af en "forsoningsfest" på Blodborg Slot. Det er i virkeligheden her Vernon vil tage den endelige hævn - nemlig at forvandle dem allesammen til guldstatuer. Det lykkes dog endnu en gang eks-præsident Valentine, Areta, Egon og Villy Varulv at få bugt med Vernon - eller... Ren uforpligtende, underholdende morskabslæsning fra 5. klasse. Stilen fra de tidligere bøger er holdt med megen sproglig, underfundig humor og ren situationskomik.


Børn & bøger

Årg. 50, nr. 2 (1997)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 50, nr. 2 (1997)


BUM

Årg. 15, nr. 1/2 (1997)

af

af

Svend Engelbrechtsen

Årg. 15, nr. 1/2 (1997)