Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr


Beskrivelse


Eventyr. Kongen har tre sønner. De to er kloge. Den tredje er ikke rigtig klog. Hvem skal arve kongeriget? Prinserne bliver sat på prøver.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2000

af

af

Søren Roth

d. 27. sep. 2000

Grete Sonne har tidligere bearbejdet eventyr til selvlæsning for begyndere. Til serien Let ps har Sonne bearbejdet to eventyr. Et russisk folkeeventyr, Den farlige drage, om den smukke prinsesse, som en afskyelige drage vil giftes med. En fattig smed narrer dragen væk og får prinsessen og det halve kongerige. I De tre fjer er det Grimms eventyr om de tre kongesønner, som er bearbejdet. Her skal de tre kongesønner dyste om kongeriget, hvor de to kloge og dovne prinser må give op overfor den ikke så kloge men fiffigere prins. Det er rigtige eventyr, bearbejdet så begynderlæseren selv kan læse bøgerne. Stemningen og eventyrernes essens er bevaret, hvilket ikke mindst skyldes nogle fremragende humoristiske tegninger i farver af Bodil Molich. De små hæfter, med farvestrålende og appellerende forsider, er velegnede til de første begynderlæsere fra 7 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2000

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 27. sep. 2000

To lette ps-eventyr frit efter henholdsvis Grimm og Afanasers russiske folkeeventyr. Fra førstnævnte stammer eventyret om de tre fjer, eller rettere de tre brødre, som efter Klodshansmønsteret konkurrerer om landets trone. Den farlige drage bygger også på et velkendt tema: Prinsessen er udlovet til den, der kan befri hende for dragen. Det er den stærke smed, der klarer det, mest på grund af snedighed. Begge eventyr er godt fortalt i lix 6, så det er rigtige læs-selv-historier for begynderlæsere, der har brudt koden. Indholdsmæssigt går de også fint til lidt større børn med læsevanskeligheder, op til omkring 4.-5. klasse. Illustrationerne i dejlige farver er både sjove og godt funderet i genren. Bodil Molich har en fin, lidt naiv streg og har virkelig ladet fantasien blomstre og digter selv lidt med på historierne. Ikke mindst hendes illustrationer er med til at gøre de to små hæfter til et par rigtige letlæsningsperler.