Bøger / skønlitteratur / roman

Vatikanets mand


Beskrivelse


Mossad-agenten Allon bliver sat i aktion da en professor der er ved at at afdække den katolske kirkes rolle i jødeforfølgelserne under 2. Verdenskrig bliver dræbt. Sporene fører mod de øverste cirkler i Vatikanet, men med hjælp fra den nyvalgte pave, lykkes det at få ryddet ud i den hemmelige organisation der står bag.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2005

af

af

Karsten Just

d. 23. juni 2005

Silva har skrevet en række spændings- og agentromaner, senest Morderens mærke, 2002. Vatikanets mand er trejde roman i serien om den hemmelige agent Gabriel Allon, som arbejder for Mossad. Hvis de to første bind i serien er lige så gode, kan vi glæde os til god underholdning når de bliver oversat. En professor er i gang med at skrive en bog der skal afdække den katolske kirkes rolle i jødeforfølgelserne under 2. verdenskrig. Da han bliver dræbt, og alle materialer er forsvundet, bliver Gabriel Allon, som egentlig har trukket sig tilbage, sat på sagen, som også har personlig betydning for ham. Han begynder at grave i sagen, og hurtigt viser det sig at han er på forbudt område. vidner forsvinder og han bliver selv jaget, og råddenskaben i de katolske øvre magtstrukturer bliver langsomt afdækket. Allon har en vigtig forbundsfælle, den nyvalgte pave, der vil have ryddet op, men paven er oppe mod stærke kræfter i en hemmelige organisation. En spændende, velfortalt historie, hvor fortid og nutid blandes på bedste måde. Allon er en overbevisende person med mange facetter, og så er der biljagter, skudepisoder og en enkelt kvinde med som krydderi. Forrygende underholdning.


litteratursiden.dk

d. 1. aug. 2007

af

af

Birgitte Tindbæk

d. 1. aug. 2007

Mossad-agenten Allon bliver sat i aktion, da en professor, der er ved at at afdække den katolske kirkes rolle i jødeforfølgelserne under 2. Verdenskrig, bliver dræbt. Sporene fører mod de øverste cirk...


Information

d. 21. juli 2005

af

af

Peter Dürrfeld

d. 21. juli 2005