Bøger / skønlitteratur / digte

Alberte synger lystige viser. Bind 2


Beskrivelse


Viser for voksne og børn udvalgt og kommenteret af den danske sanger og sangskriver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Damskier

2007

Dette er den 7. sangbog, som Alberte Winding har redigeret og den anden i rækken af Lystige viser. I kraft af sangudvalget henvender bogen sig til voksne lånere.

Det er en sangbog med knap 100 sange udvalgt og i mange tilfælde kommenteret på personlig vis af Alberte Winding. Repertoiret rækker fra Mozart til 1990'erne, og alle sangene er velkendte og generelt af holdbar kvalitet. Bogen er bygget op i 4 overordnede kapitler, og de fleste sange præsenteres på et opslag. Nogle få sange har 2 opslag. På de fleste sider er der nogle kollageagtige tegninger, der anslår sangens stemning. Nodebilledet er tydeligt og letlæst, og bortset fra et par fæle redigeringsfejl er bogen af god kvalitet. Vedlagt er en cd med Albertes egen fortolkning af 10 af sangene og de samme 10 sange uden hendes stemme i syng-med version.

Andre nyere sangbøger for voksne har en mere neutral tilgang til sangvalget. Man har ønsket at bringe et repræsentativt udvalg af melodier. Denne bogs sange er valgt ud fra personlige præferencer. Den bringer ikke nye sange, men hvis man har samme smag som Alberte, får man til gengæld en bog, hvor man kan bruge alle sangene.

Som tiden går, mister mange gamle sange deres appel. Derfor må bestanden af sangbøger fornys med mellemrum og denne bog er velegnet til voksenbiblioteker som afløser for udslidte eller forældede sangbøger.