Bøger / faglitteratur

Færch : familien, magten og pengene


Beskrivelse


Færch-dynastiets historie med hovedvægt på de stridigheder der i dag præger familien efter salget af Skandinavisk Tobakskompagni.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2008

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 23. okt. 2008

Tobaksdynastiet Færch har været genstand for megen medieomtale på grund af den familiesplittelse kampen om de mange millioner har ført til. Bogen vil pirre og stille nysgerrigheden hos erhvervs- og biografilæsere.

Forfatteren har tidligere skrevet 2 erindringsromaner. Nærværende bog er en omfattende og velskrevet beskrivelse af Færch-dynastiet, dets historie og de stridigheder der i dag præger familien, og som landets domstole også involveres i. Forfatteren har igennem længere tid været ansat som konsulent hos en af hovedpersonerne, og bogen kan derfor siges at være et partsindlæg. Hvor meget det præger bogen kan være svært at afgøre, når bogen beskriver anklager om bedrag, dokumentfalsk m.v., men en række centrale aktører i familien har ikke ønsket at medvirke. Bogen bygger på samtaler og interviews med medlemmer fra begge fløje af familien, personer med tilknytning til familien og research i diverse dagblade.

Udover en række avisartikler om stridighederne er virksomhedens historie beskrevet i Graugaard, Esben: R. Færchs tobaksfabrik, Holstebro, 1869-1961, 1984.

En letlæst og velskrevet beskrivelse af Færch-dynastiets historie med hovedvægt på de stridigheder, der i dag præger familien.


Børsen

d. 7. nov. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 7. nov. 2008