Bøger / skønlitteratur / erindringer

Kærlighedens lænker


Beskrivelse


Unge, usikre Dina forblændes af DJ'en Jess, der tager hende med storm. Bag hans charmerende ydre gemmer sig dog en psykopat og Dinas liv bliver en kamp i årene frem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 11. maj 2009

En fortælling fra Virkelighedens verden om et parforhold mellem en godtroende norsk pige og en dansk psykopat. Bogen opfylder fuldt ud, hvad man forventer sig af et bind i denne forlagsserie, og den vil formidle sig selv.

Den norske forfatter optræder under pseudonym og fortæller sin egen historie. Skilsmissebarnet Dina vil så gerne tro på den gode gammeldags familie og falder for en forførende dansk DJ, der helst ser sin kone gå hjemme med børnene. Lidt efter lidt bliver hans manipulerende handlinger og svingende humør en belastning, men efter at Dina er blevet gravid, er der ligesom ingen vej tilbage. Sådan går mange år, indtil hun opdager at han snyder og bedrager hende økonomisk og dyrker internetporno i stor stil, og han erklæres for psykopat. En vis restvrede fornemmes mellem linjerne, der er en del gentagelser og sproget er noget blomstrende, men det er ikke usædvanligt for denne serie eller for genren.

Det er en bog, som opfylder alle forventninger til et bind i den populære serie, og der er altid lånere til beretninger om kvinders forhold til psykopater. En nærliggende sammenligning kunne være Liza Marklunds bøger om Mia.

Dramadokumentarisk underholdning, der forarger og frastøder med sin sammenbidte skildring af et mangeårigt forhold mellem en godtroende kvinde og hendes psykopat-mand. Bogen har den sædvanlige målgruppe af Virkelighedens verden-fans og kan også læses som eksempel på den manipulation, der kan besnære en kvinde til at blive hos en psykopat.



Informationer og udgaver