Film / fiktion til børn / tv-serier

Hulter til bulter


Beskrivelse


Louise og Sebastian bor i et rart hus med et loft, hvor der godt nok roder, men hvor der også gemmer sig mange spændende ting og sager. Her er for eksempel Louises dukketeater og Sebastians fodboldalbum, og loftet giver også godt afsæt for sangnumre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2010

af

af

Ulrich Breuning

d. 2. juni 2010

"Hulter til bulter handler bl.a. om skænderier, venskaber, pral og drømme, og programmet sætter fokus på, hvordan både forældre og børn kan tackle hverdagens rumlerier" - står der på dvd-coveret, og intentionen er i god, gammel DR-ånd at sætte for børn vigtige problemer på dagsordenen. Og stadig i samme ånd fra Danmarks Radios Børne- og Ungdomsafdeling at servere dem i en hyggelig og tryg ramme og underholde med sang og musik i en underfundig leg med ord og begreber. Hulter til bulter er kort sagt kvalitetsfjernsyn, som henvender sig til mindre børn. Og deres forældre kan sagtens holde ud at kigge med.

Louise (Hart) og Sebastian (Klein) bor i et rart hus med et loft, hvor der godt nok roder, men hvor der også gemmer sig mange spændende ting og sager. Her er fx Louises dukketeater og Sebastians fodboldalbum, og loftet giver også godt afsæt for sangnumre, som illustrerer og fortolker en situation som at kede sig. De fem programmers overskrifter er: "Maradona og dukketeater", "Fødselsdag", "Motion", "Stjerner" og "Bange for mus og bange for mørke".

Ideen med to værter som børnenes advokater kendes fra flere af DR's børneudsendelser, hvor fx Peter Frödin og Hella Joof er eksemplariske forbilleder. Der er tydeligt tale om et billigt produceret program, hvor sangnumre genbruges, og hvor alt afhænger af de to værters kommunikationsevne og charme. Men konceptet virker, og programmet holder vand.

Enkelt, velfungerende og anbefalelsesværdigt børne-tv.