Film / fiktion til børn

Det' jo løgn


Beskrivelse


Carsten Bang, Jakob Petterson og Thomas Wivel gik i 1995 i luften på ZTV med talkshowet "Nu forstår jeg ingenting" og udkrystalliserede herefter de bedste idéer fra talkshowet i comedyshowet "Det' Jo Løgn".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2010

af

af

Frans Rasmussen

d. 20. aug. 2010

For elskere af dansk stand-up og sort humor er dette 15 års-jubilæumsshow en guldgrube. Fra 15 år.

Carsten Bang, Jakob Petterson og Thomas Wivel startede i 1995-96 med deres skæve talkshow "Nu forstår jeg ingenting" på tv-kanalen ZTV, der senere blev til TV3+. De tog de bedste ideer med sig til showet Det' jo løgn!, der i årene efter har haft deres eget liv på YouTube og nu udgives i et jubilæumsshow, hvor de bedst kendte indslag er samlet. Absurditeterne samles omkring figurerne bonderøven "The Vendelbo", Frank, der med sine lydløse grin leverer de platteste one-liners og den vrede mand på værtshuset, der klarer verdenssituationen med en smøg i munden. Gennemgående er medieparodier som "Skjult kamera", sportsprogrammer med fx kørestolshækkeløb og Jørgen Clevin, hvor penge, hash og cigaretter erstatter de traditionelle børneaktiviteter.

Showet er med sine platheder typisk dansk stand-up, men kan sammenlignes med den engelske serie Smack the pony, hvor indslagene på samme måde er ultrakorte og uden nogen dybere mening.

"Træblindhed" er jo ikke smart når man er i en skov, ligesom "ordblindblindhed" ikke er godt, når man skal i kontakt med ordblinde. Der er rigtig mange sproglige finurligheder i showet, men man skal udpræget være indstillet på genren. Der er rigtig mange både grænseoverskridende og platte indslag. Men de tre har komisk talent og opfindsomhed, indslagene trænger sig på til at blive refereret, men det er naturligvis en smagssag om man føler sig underholdt.