Film / fiktion til børn / komedier

A Christmas romance


Beskrivelse


Det er jul. Julia, en ung enke med 2 piger, mister sit job, og hun får dagen før jul at vide, at lånet i det ensomt beliggende hus skal indfris. Budbringeren, Gregory, fra banken sner inde hos enken og pigerne, da en snestorm raser udenfor, og en anden storm om modstridende temperamenter raser indenfor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 19. okt. 2010

Det er en julefilm og kærlighedskomedie med en bred mainstream målgruppe, børn fra 12 år, unge og voksne.

Filmen kendes også på dansk under titlerne En juleromancen og Juleromancen, og har fx været vist en del gange på DR op til jul. Filmen er produceret til tv i 1994. En enke, Julia, (Olivia Newton John) med to døtre, netop fyret fra jobbet. Hun bor i et hus ude på landet, da hun opsøges af bankens repræsentant dagen før jul. Han opsiger lånet i huset, og Julia må indfri lånet eller flytte. En snestorm rammer området, og efter kønnenes kamp og overvindelse af et par forhindringer udendørs og indendørs ender filmen lykkeligt efter amerikanske standarder; happy end. Filmen fungerer rimeligt, mens den står på. Olivia Newton John er sød og charmerende, og på den rigtige side af det sødladne, og de to døtre fungerer fint. Filmen varer 90 minutter og ikke 120, som der står på omslaget. Ingen bonusmaterialer. Billedkvaliteten på denne dvd vil nok virke lidt grynet på gode store fladskærme.

Instruktøren har instrueret mere end 40 film til tv, og er en rutineret håndværker. Filmen ligner meget andet produceret til dette medium. Denne lette julekomedie ligger nok i den bedre ende i forhold til genren, fordi den er charmerende og hyggelig, omend forudsigelig.

En julefilm for familien fx med et par store børn eller unge. Der er julehygge og et forudsigeligt plot i en charmerende indpakning.