Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En, to, tre - nu!


Beskrivelse


Jeppe møder i 1.g den smukke og mystiske Cecilie, der bliver meget syg af kræft. Historien om, hvordan Jeppe klarer det, og samtidig spiller basketball samt holder forbindelsen til gamle venner, er spændende, sørgelig og gribende.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2001

af

af

Martin Bjerregaard Jensen (skole)

d. 11. dec. 2001

En velskrevet og let tilgængelig roman, der appellerer til ethvert ungt menneske i 14-17årsalderen. Forløb, personer og miljøer skildres, så man næsten føler sig som en del af handlingen, hvor en tragisk og uoverskuelig situation bliver meget nærværende og utrolig realistisk gennem jeg-fortælleren Jeppes beretning. Som ny 1-G'er forelsker han sig i Cecilie fra parallelklassen og hun i ham. De svæver på skyerne, og Jeppe har succes som basketball-spiller. Lyst tegner det hele, men... Små besynderlige hændelser i deres samvær bliver pludseligt forståelige, da Cecilie fortæller, at hun har fået konstateret lymfekræft. Resten af bogen er realistisk beskrevne op- og nedture for parret, der prøver at leve livet på forskellig vis. Jeppe forsøger at lege sygdommen væk med bolden. "Hvis jeg scorer 100 gange i træk, bliver hun rask", bestemmer han og skyder, til han er næsten bevidstløs. Intet lykkes, og mens hans spiller sit livs kamp, taber hun sin på hospitalet. Udtagelsen til at spille i USA takker Jeppe herefter nej til. Som i tidligere udgivelser bevæger forfatteren sig stilsikkert i et mindre provinsmiljø, denne gang Fyn, og han formår med få midler at fange og fængsle læseren.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2001

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 11. dec. 2001

Ungdomsbog og samtidsroman med en rigtig god og vedkommende historie for læsere fra 14 år og også god for voksne at læse og få forståelse gennem. Hovedpersonen, Jeppe, begynder i gymnasiet og møder her den smukke og mystiske Cecilie. Samtidig holder han kontakten til sin gode ven, håndværkerlærlingen Jack, og til sit basketballhold Odense Eagles. Der er mange temaer i historien: kærlighed, sport, doping, gymnasiet, familie, skilsmisse, venskab, kriser, arbejde, succes, men stærkest står forholdet til Cecilie samt det faktum, at hun har lymfekræft og dør sidst i bogen. Det er stærk læsning, og udviklingen af sygdommen og de tos forhold fortælles gribende. Det gør bogen dybere, sørgelig og mere kompleks end mange andre ungdomsbøger, og også mere end bagsidenoten beskriver. Her fortælles interesseskabende kun om temaerne kærlighed og sport, og det kan sikkert lokke læsere til. På den anden side er forsiden absolut ikke tillokkende, så bogen formidler ikke umiddelbart sig selv, og de er ærgerligt, for bogen fortjener læsere - og omvendt. Ud over tekst til billedbogen Kamelen kom til sidst har forfatteren kun lavet voksenbøger med beskrivelser fra hverdagens og nutidens Danmark.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 24. maj 2016

af

af

Tove Staugaard

d. 24. maj 2016


Weekendavisen

d. 1. feb. 2002

af

af

Frits Andersen

d. 1. feb. 2002


Kristeligt dagblad

d. 10. jan. 2002

af

af

Ove Christensen

d. 10. jan. 2002


Information

d. 29. juli 2002

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 29. juli 2002


Standart

Årg. 16, nr. 1 (2002)

af

af

Henrik Bach

Årg. 16, nr. 1 (2002)