Bøger / skønlitteratur til børn / børnesange

De små synger : 23 udvalgte børnesange


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2011

af

af

Inger Søndergaard

d. 19. sep. 2011

Sangbilledbog med 23 udvalgte sange fra klassikeren De små synger i en stor solid papudgave, som kan tåle at de mindste fra 1 1/2 år kan bladre og kigge i den.

De små synger kender alle, men nok især bedsteforældre til de yngste, som dette udvalg er tænkt til. Illustrationerne er de oprindelige, så der er mange kære gensyn i denne udgivelse, men den virker også gammeldags. Bogen lanceres samtidigt med, at 10 af sangene sælges som app til iphone, ipad og ipod touch. De små synger skulle med disse to udgivelser komme ind i den ny tidsalder. Papudgivelsen alene gør det imidlertid ikke. Det er godt nok 23 vel valgte sange. De små synger i den oprindelige form kom med i kulturministeriets børnekultur-kanon i 2006, men det skyldes nok ikke de lidt blege men søde illustrationer, som præger denne billedbogsudgivelse.

Der er siden De små synger udkom blevet udgivet mange billedbøger, der introducerer den danske sangskat for de mindste. Åh abe! : for de allermindste, 2009 og flere udgivelser med illustrationer af Dina Gellert fx Bro, bro, brille : børnesange for de mindste, som i 2009 blev udgivet med tilhørende cd er blandt de mere farvestrålende og tidssvarende med et relevant udvalg af sange, omend ikke helt de samme.

En billedsangbog, hvis publikum især vil være bedsteforældre, der ønsker at genopleve de klassiske børnesange med deres små børnebørn. De unge forældre vil foretrække mere moderne samlinger af sangene eller købe den som app.