Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot


Beskrivelse


Humoristisk fortælling om 13-årige Iqbal, der er ældste søn i en indisk indvandrerfamilie fra Blågårdsgade på Nørrebro i København. Iqbal og hans lillebror Tariq kommer ved et uheld med et fysikforsøg til at sprænge deres skole i luften, og en hæsblæsende jagt starter, da en forbryderbande forfølger dem for at få formlen på sprængstoffet!

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Elin Søborg

2006

Til selvlæsning fra ca. 10 år og oplæsning fra ca. 7. Henvender sig bredt til de 7-14-årige, der efterspørger sjove og spændende bøger. Indbydende, farverigt omslag med god bagsidetekst..

Den debuterende forfatter er født i Indien, integrationskonsulent og kendt lokalpolitiker i København. Hans hovedperson, 13-årige Iqbal, er ældste søn i en indisk indvandrerfamilie fra Blågårdsgade på Nørrebro i København, og handlingen sættes i gang, da Iqbal og hans lillebror Tariq ved et uheld med et fysikforsøg sprænger deres skole i luften. En forbryderbande forfølger dem endda på campingtur til Jylland for at få formlen på sprængstoffet, men drengene er trods kidnapning og trusler smarte nok til at hjælpe politiet med at få fat i forbryderne. Der gøres grin med alt og alle, tempoet er hæsblæsende og sproget en god dialog krydret med saftig lokal slang. Hvert kapitel har en sort-hvid tegning helt i tråd med handling og ånd. Der er lagt op til en serie..

Miljø, handling, fortællemåde og målgruppe leder umiddelbart tankerne hen på Reuters Bertramserie, ikke som plagiat, men som et godt nyt tilbud til dens store fanskare..

En sjov og velskrevet bog, der indimellem ligger på kanten af det platte, men reddes af den underliggende gode forståelse af det miljø, der beskrives, og forfatterens holdning, at vi skal kunne grine af hinanden. Den har bred appel og vil blive meget populær i alle etniske miljøer.


Berlingske tidende

d. 30. okt. 2006

af

af

Kari Sønsthagen

d. 30. okt. 2006


Weekendavisen

d. 17. nov. 2006

af

af

Damian Arguimbau

d. 17. nov. 2006


Information

d. 4. nov. 2006

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 4. nov. 2006


Børn & bøger

Årg. 60, nr. 2 (2007)

af

af

Maria Eriksen

Årg. 60, nr. 2 (2007)