Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvor går man hen når man går bort


Beskrivelse


Tut og Tobias er glade for gamle onkel Arne. En dag er han død, eller gået bort, som de voksne siger. Det er sørgeligt, men der er mange gode minder, og onkel Arnes hund skal have hvalpe.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2001

af

af

Lars Larsen

d. 17. sep. 2001

En fin og livsbekræftende bog om døden, som Tut og Tobias oplever den da gamle onkel Arne bliver syg og går bort, stiller træskoene eller får fred, som de voksne siger. Bogen fortæller fint om mødet med bedemanden, om bisættelsen og om den sørgelige, men samtidig festlige sammenkomst efter bisættelsen, hvor der bliver fortalt gode historier fra gamle onkel Arnes lange liv. Bogen handler ikke om sorgbearbejdelse, men behandler fint tanker og følelser i forbindelse med et dødsfald og lægger op til samtale. Den er ikke inddelt i kapitler, men teksten falder i naturlige afsnit og den egner sig fint til oplæsning. Palle Bregnhøi har illustreret med stemningsfulde akvareltegninger, der passer fint til historien. Forsidebilledet og bagsideteksten dækker fint bogens indhold. Der er brug for bøger om døden og denne kan fint bruges sammen med Hanne Brandts Sky-skibet, (00/07). Begge er velegnede til oplæsning/samtale for børn fra ca. 6 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2001

af

af

Erik Boas Pedersen (skole)

d. 17. sep. 2001

Tobias' og hans lillesøster Tuts onkel Arne dør. Mens han var levende besøgte de ham hver dag. Han var en livsglad, gammel mand som de to børn holdt meget af. Bogen behandler de mange svære spørgsmål og følelser omkring døden og begravelsen på en god måde. Frem for det sorgbearbejdende er bogens hensigt at formidle det praktiske der sker omkring en persons død. Det gør bogen på forbilledlig vis, så den spinkle historie går i hånd med de mange spørgsmål børn uvægerligt står uforstående over for. Åge Brandts ord og Palle Bregnhøjs smukke illustrationer giver til sammen et bevægende blik ind i to børns liv et sted hvor det forandrer sig, og håndgribelige metaforer i form af hundehvalpe, en havørn, den frodige tante Frida, m.m., sætter perspektiv i børnenes replikker og tanker. Bogen vil således være en god oplæsningsoplevelse i emnesammenhæng eller i en konkret situation fra børnehaveklasse til ca. 3. klasse, foruden almindeligt hjemlån.


Jyllands-posten

d. 6. sep. 2001

af

af

Mogens Jepsen

d. 6. sep. 2001