Bøger / skønlitteratur til børn / westerns

Marshal Blueberry : den samlede krønike


Beskrivelse


Tegneserie. Fortælling om westernhelten Mike Blueberry, der sendes til den korrupte by Heaven for at optrevle en organisation af farlige våbensmuglere. Her møder han blandt andet den særdeles selvstændige kvinde Tess.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2018

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 14. dec. 2018

Spænding med western-helten over dem alle, Mike Blueberry. Samlebind med klassiske historier for unge og voksne læsere.

Jean "Moebius"Giraud overlader tegningerne til andre, men har skrevet manuskriptet til denne opsamling af tre bind i en slags sidehistorie til serien om Blueberry. Handlingen udspiller sig mellem hovedseriens bind 10 og 11, men er en helt selvstændig fortælling. Blueberry er midt i en farlig situation mellem den amerikanske hær og en flok indianere, da han bliver beordret til at tage jobbet som sherif i den korrupte by Heaven. Hans mission er at optrevle en organisation af våbensmuglere, og meget snart flyver kuglerne om ørerne på den gæve helt. I følge forlaget er denne opsamling startskuddet på en serie af definitive opsamlinger af hele serien om Blueberry.

Hvad kan man sige om så klassisk en serie, der ikke er blevet sagt før? Historien er spændende, underholdende, humørfyldt og tilpas grum. Hvis man er til europæiske album-tegneserier, så er der kun gode sager at finde her. Tegningerne er i topklasse.

De tre sammenhængende historier er tidligere opsamlet i Blueberry - U.S. marshalUndertaker. Bind 1 : Rigmandens sidste måltid i en ukomplet række af samlealbums fra et andet forlag. Denne nye opsamling er i større format, trykt på mere passende mat papir og i den sidste historie er farverne restaurerede. Den nyere serie Undertaker. [Bind] 1 er yderst inspireret af BlueberryDe tre sammenhængende historier er tidligere opsamlet i Blueberry - U.S. marshal i en ukomplet række af samlealbums fra et andet forlag. Denne nye opsamling er i større format, trykt på mere passende mat papir og i den sidste historie er farverne restaurerede. Den nyere serie Undertaker. [Bind] 1 er yderst inspireret af Blueberry.



Informationer og udgaver