Bøger / faglitteratur

Identitær : en rejse ind i Europas nye højre


Beskrivelse


Dokumentarisk beretning om aktuelle højreorienterede strømninger i europæisk politik, beskrevet gennem forfatterens møder og interviews med centrale medlemmer af den identitære bevægelse forskellige steder i Europa.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2019

af

af

Per Månson

d. 24. apr. 2019

Den danske journalist Rasmus Hage Dalland har sat sig for at lave en nøgtern gennemgang af de nyopståede bevægelser af især højreorienterede veluddannede unge, der breder sig i Europa. For alle, der interesserer sig for de nyere politiske strømninger.

Gennem to år har Dalland gennemrejst Vest- og Centraleuropa for at opsøge lederne af de nationale afdelinger af den identitære bevægelse og så vidt muligt dokumentere deres aktioner. Selv om det ikke har været let - bevægelsen er relativt lukket - er det lykkes ham at komme tæt på både nationale og regionale ledere og givet dem mulighed for selv at fortælle, hvad bevægelsen står for. I selvopfattelsen er det en indvandrerkritisk, ikkevoldelig ungdomsorganisation, der lægger afstand til højreekstremisterne. Dette billede nuanceres dog i det sidste kapitel, hvor der refereres en dokumentar på Al Jazeera, hvor det er lykkedes for en journalist at infiltrere en fransk afdeling, hvor han med skjult kamera får et lidt andet billede af nogle af de ledere, Dalland har talt med, og deres forbindelser til højrefløjspartier.

Det er en meget sober bog, der uden at være talerør for de identitære lader dem komme til orde, så vi bedre kan forstå de politiske baggrunde.

Demaskering af fascismen kommer blandt andet også ind på de identitære.


Kristeligt dagblad

d. 15. juni 2019

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 15. juni 2019


Berlingske tidende

d. 9. maj 2019

af

af

Mikkel Andersson

d. 9. maj 2019


Jyllands-posten

d. 7. maj 2019

af

af

Mikael Jalving

d. 7. maj 2019


Information

d. 11. maj 2019

af

af

Mathias Ertmar Mencke

d. 11. maj 2019