Bøger / faglitteratur / billedværker

I krig & kærlighed : en bog om filmen og 1. verdenskrig


Beskrivelse


Om produktionen af filmen "I krig og kærlighed", med afsnit der giver historisk baggrundsviden om 1. verdenskrig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 29. maj 2019

Kom med bag kameraet, når historien om en de mest populære film i 2018 fortælles, og hør bl.a. om den spændende skabelsesproces fra idé til færdig film. For læsere interesserede i film eller 1. verdenskrig og opgavebrug fra folkeskolens ældste klasser.

En af de mest sete danske film i 2018 var kærlighedsdramaet "I krig & kærlighed". Filmen bygger på bogen Knacker af Karsten Skov og handler om den unge sønderjyde Esben, der deserterer fra tysk krigstjeneste under 1. verdenskrig for at være sammen med sin familie. Skov står sammen med kulturredaktør på Flensborg Avis, Hans Christian Davidsen, bag nærværende udgivelse som handler om skabelsen af filmen. Vi hører bl.a. om arbejdet med manuskriptet, logistik og de mange statister og kommer med ind i klipperummet. Disse artikler suppleres med afsnit der giver historisk baggrundsviden om 1. verdenskrig. Bogen er i A4 format, og indeholder mange stillbilleder fra filmen.

Der er ikke tale om en filmanalyse, men en spændende og informativ bog, der giver et unik indblik i hvordan en film bliver til. Den let at læse, og de mange flotte billeder gør læsningen til en fornøjelse. De historiske afsnit om krigen supplerer fint teksten om filmarbejdet.

Andre bøger om samme en films tilblivelse er fx fotobogen NærhedFrøken Smillas fornemmelse for sne og Frøken Smillas fornemmelse for sne som giver et lidt dybere indblik i arbejdsprocesserneAndre bøger om samme en films tilblivelse er fx fotobogen Nærhed og som giver et lidt dybere indblik i arbejdsprocesserne.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 221 (2019)

af

af

Knud Holch Andersen

Nr. 221 (2019)