Bøger / skønlitteratur / roman

De rensede


Beskrivelse


Dystopisk roman om en familie, der kæmper for at overleve i et ødelagt København. Jorden har været ramt af en epidemi, der har decimeret befolkningen betydeligt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 12. juli 2019

Dystopisk science fiction-roman om en familie, der kæmper for at overleve i et ødelagt København. Jorden har været ramt af en epidemi, der har decimeret befolkningen betydeligt. For læsere af dystopiske fremtidsskildringer.

En familie bestående af William, Eva og datteren Laura har overlevet en global epidemi. Jordens befolkning er blevet decimeret. Anarki og usikkerhed hersker. Familien lever i København, der fremstår ødelagt. De forsøger at undgå kontakt med grupperinger af mennesker, der hærger rundt i byen. Laura er ramt af feber og William er på lange ture ud i byen for at lede efter medicin og mad. Han opnår pludselig kontakt med et venligsindet samfund, der har forskanset sig på Christiania. Han får medicin for til gengæld at udspionere et ondsindet samfund ved hovedbanegården. Imens bliver Eva og Laura taget til fange af selvsamme gruppe. Historien skifter spor mellem William og Eva og Laura.

Flot skrevet dystopi rig på spænding. De præcise skildringer af København som et ødelagt anarkistisk samfund er nærværende. Skiftet mellem sporet med William og sporet mellem Eva og Laura giver historien en god vekselvirkning. Samtidig er det en historie om vores menneskelige værdier, og den retter kritik mod forbrugssamfundet. Historien har derfor flere lag at reflektere over.

Bogen minder meget om VejenDet europæiske forår. Pga. tematikken med forbrugskultur og byens råhed kan den også sammenlignes med Det europæiske forårBogen minder meget om Vejen. Pga. tematikken med forbrugskultur og byens råhed kan den også sammenlignes med .


Weekendavisen

d. 13. sep. 2019

af

af

Klaus Rothstein

d. 13. sep. 2019


Proxima

Nr. 106 (2020-2021)

af

af

Niels Dalgaard (f. 1956)

Nr. 106 (2020-2021)