Bøger / faglitteratur

Fugle i flok : om livet på arbejde, på overfladen og under


Beskrivelse


Beretninger med afsæt i virkeligheden om organisatoriske og psykologiske problemstillinger på arbejdspladsen med prolog og spørgsmål til videre overvejelse ved hver fortælling.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 15. aug. 2013

Denne bog egner sig for låneren, der søger litteratur vedrørende psykologiske og organisatoriske problemstillinger på arbejdspladsen. Endvidere kan dele af bogen benyttes af den studerende.

Jørgen Jørgensen der er forfatteren til denne bog, trækker på sine mere en 30 års erfaring i organisationskultur, hvilket man som læser tydeligt mærker. Sproget er klart, letlæst og forståeligt hvilket fungerer godt, bogens relativt svære emne taget i betragtning. Selve teksten tager udgangspunkt i 12 cases, der alle tager afsæt i virkeligheden, hvilket er medvirkende til at gøre teksten mere spændende og relevant. Disse cases har titler som: "Det hele gik lidt i "koks", "Alene blandt mange" eller "Enige om hvad?" Hver case startes med en prolog og afsluttes med en epilog, samt en række spørgsmål til videre fordybning.

Ledelses- samt virksomhedskultur er et bredt emne, og er derfor et meget beskrevet blad. For yderligere læsning se Strategier for organisationsændring der er udkommet i en andenudgave fra 2013. Denne titel beskæftigere sig ligeledes med case studies.

En spændende bog, der tager læseren med på en tur ud i virkelighedens organisationer. Det at bogen tager afsæt i virkelige hændelser er medvirkende til at holde på læseren. Jeg vil dog anbefale køb med forsigtighed af de mindste biblioteker.


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 35 (2013)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 44, nr. 35 (2013)