Bøger / faglitteratur

Mærkelige menneske : moderne personlighedspsykologi


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 8. maj 2014

Bogen, som er velskrevet, veldisponeret og underholdende, henvender sig primært til lægmanden med interesse for personlighedspsykologi, sekundært til fagfolk.

Bogen Mærkelige menneske er skrevet af fagfolk, og er en sammenfatning af teorier om personligheden med eksempler fra hverdagslivet og henvisning til videnskabelig litteratur. Der er fokus på moderne personlighedspsykologi med referencer til såvel de klassiske såvel som gennemgang af nyere teorier. Vildnisset af teorier om personlighed indenfor personlighedspsykologi er her samlet i én model, som bogen også er disponeret efter: Menneskets Havende Side (biologi og evolution), den Skabende Side (kultur, samfund, relationer og vores fortælling om os selv), samt den Gørende Side (motiver, behov, mål og handlinger). Stoffet er glimrende anskueliggjort og fremlagt. At der også er et personligt touch i fremlæggelsen, og et godt grin her og der over det "mærkelige menneske" samt de andre dyr, der ligner os, bidrager yderligere til en lystbetonet læsning.

Daniel Nettles Personlighed : hvad bestemmer, hvem du er?, 2011, kan læses sideløbende med denne. Personlighedspsykologi : en grundbog om personlighed og subjektivitet, 2014, er for studerende.

Fagligt velfunderet, underholdende og letlæst bog om moderne og klassisk personlighedpsykologi, som også omtaler den nyeste internationale forskning, og som henvender sig til lægmænd primært. Fagfolk, der vil opdateres på teorier og modeller, kan også glimrende læse med.


Højskolebladet

Årg. 139, dec. (2014)

af

af

Lars Andreassen

Årg. 139, dec. (2014)


Politiken

d. 14. dec. 2014

af

af

Svend Brinkmann

d. 14. dec. 2014