Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Havenisserne flytter ind


Beskrivelse


Julehistorie om nisser og næstekærlighed. Havenissernes hule i haven ødelægges under en storm, og de mister deres vinterforråd. De søger ly i menneskenes hus - men er de velkomne der?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2015

af

af

Iben Jakobsen

d. 9. okt. 2015

Hyggelig historie om nisser og næstekærlighed, der på dramatisk vis udspiller sig, da nissernes hule ødelægges, og de må lede efter et nyt hjem - i menneskernes hus. For 5-11-årige.

Kort før jul vælter en storm Brede Æbletræ, hvor havenisserne Knort, Kærne og Persille bor med deres bedstemor. Hvad skal de nu gøre? Det er koldt, og deres forråd er væk. De har hørt historier om, at der er ly og mad i Det Røde Hus i den anden ende af haven. Mon der er plads til et lille havenissefamilie derinde? Men hvordan kommer man overhovedet ind, og hvad med Svingvom og Knækhår, de store katte, der bor i huset? De kan godt lide havenisser, men helst som mad!.

Bogen er inddelt i 24 kapitler med meget fine illustrationer og er velegnet til højtlæsning i december. Det starter lidt langsomt, men historien bliver snart spændende. Bogen har et budskab, der i sammenhæng med blandt andet de syriske flygtninge vil blive tolket politisk af mange voksne, men for børn er det overordnet set bare en hyggelig julehistorie om at hjælpe hinanden. Bogen er udgivet i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og for hver bog støttes de med 40 kr. Ottesen har desuden udviklet 3 lege og en julesang til bogen.

Tilsvarende kalenderhistorier er fx Det første juleeventyrNiks julNisser i nød, Niks jul og Nisser i nødTilsvarende kalenderhistorier er fx Det første juleeventyr, og Nisser i nødTilsvarende kalenderhistorier er fx Det første juleeventyr, Niks jul og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 23. nov. 2015

af

af

Cecilie Rosdahl

d. 23. nov. 2015


Berlingske tidende

d. 12. dec. 2015

af

af

Kari Sønsthagen

d. 12. dec. 2015


Weekendavisen

d. 6. nov. 2015

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 6. nov. 2015