Bøger / skønlitteratur / roman

I skyggen af Sadd 2


Beskrivelse


Krimi. Ministerens hustru findes død på sit eksklusive hotelværelse. Tilsyneladende selvmord, men hvorfor mon hun fast lejede værelset to gange hver uge? Bogen er skrevet af fire forfattere, der fra hver sin synsvinkel i hvert sit kapitel fortæller om mordet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2016

af

af

Helle Winther Olsen

d. 28. jan. 2016

Fire forfattere, fire kapitler og een gangsterkrimi. Sådan skal det gøres. En både sammenhængende og spændende dansk krimi der holder niveauet til sidste side. Læs den hvis du ikke går af vejen for sort krimi med overraskelser.

Scenen er henlagt til et fashionabelt "diskretion-en-æressag" hotel i Byen - en storby hvorsomhelst. Det hele foregår i løbet af en enkelt dag, nemlig dagen, hvor stuepigen finder et blodigt kvindelig i et badekar. Tilsyneladende et selvmord, men stensikkert er der tale om Ministerens hustru. De fire kapitler følger henholdsvis den modne stuepige, to hotelgæster fra musikbranchen, kriminalbetjenten fra indsatsstyrken samt Ministeren og enkemanden. Og så spiller både penge og gangsterbossen Sadd fra sin skyggeposition en ikke uvæsentlig rolle.

De fire forfattere skriver naturligvis forskelligt, men på en elegant og overraskende måde hænger historien og plottet rigtig godt sammen. Grundtonen er dyster og depraveret, men med underholdende og lidt flabede indslag løfter de fire forfattere i flok og leverer en ubesværet, velskrevet gangster noir, som oven i købet er let tilgængelig. Det er også effektfuldt, at dramaet ikke er bundet til hverken tid og sted - det giver en ekstra dimension til virkelighedsopfattelsen.

I 2005 udkom I skyggen af Sadd, men 2'eren kan sagtens læses uafhængigt af denne. En enkelt forfatter er skiftet ud: Agnete Friis har overtaget Sara Blædels plads.