Bøger / faglitteratur

Kærlighed er aldrig nok : hvordan man ved hjælp af kognitiv terapi kan klare misforståelser, løse konflikter og problemer i parforhold


Beskrivelse


Ved hjælp af dialoger taget fra problemsituationer, øvelser og huskelister viser forfatteren, hvordan man kan ændre vrangforestillinger og dårlige tanker og lære at se partneren og sig selv klart.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Inge M. Ejsing

d. 18. dec. 2018

Forfatteren er professor i psykiatri ved Uni versity of Pennsylvania og grundlagde for en årrække siden den kognitive terapi, som han her giver en indføring i. I modsætning til forfatterne afen række terapeutiske bøger fra de senere år, der mener, at mange mennesker er fastlåst i en tilstand, hvor de henholdsvis hader eller elsker deres medmennesker af det modsatte køn for meget, menerAaron T. Beck, at langt de fleste partnere kan bringes til at fungerer rimeligt godt sammen. Det, det gælder om, er at analysere sine skjulte reaktionsmønstre og sin fejlvurdering af partnerensbevæggrunde, og dernæst korrigere sine handlingsmønstre i overensstemmelse med resultaterne. Forfatteren forklarer sine principper ved hjælp af en række eksempler fra sin praksis, og mange afanalyserne er særdeles skarpe. For den der ikke ønsker at bevæge sig ind i lange dybdepsykologiske forløb, men gerne vil have ryddet sine hverdagsproblemer af vejen, er metoden sikkert anvendelig,måske især undervejledning af en terapeut. Bogen er dog letlæst, og mange af dens problemstillinger, vil selv den læser, der mener at fungere rimeligt i sit parforhold, nok nikke genkendende til.


Det fri aktuelt

d. 8. dec. 1990

af

af

Nina Vedel-Petersen

d. 8. dec. 1990


Jyllands-posten

d. 8. nov. 1990

af

af

Edith Kanstrup

d. 8. nov. 1990