Bøger / faglitteratur

"Bella" og alle de andre : radio- og TV-fabrikker i Danmark 1925-1975 : med supplement


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

En stor bog om de danske radio- og tv-fabrikkers op- og nedtur i de midterste 50 år af det 20. århundrede.

Forfatteren fortæller i sin bog historien om indførelsen af radio og fjernsyn i Danmark, og om de mange iværksættere, der efterfølgende satte gang i først produktion af radioer og senere tv-apparater til hjemmemarkedet. I bogens hoveddel omtales 32 danske radio- og fjernsynsfabrikker nærmere, og man kan her læse om personerne bag firmaerne og om deres produkter, der vises på s/h illustrationer fra datidens brochurer og omtale i fagpressen. I teksten bringes mange tekniske detaljer, og der gøres meget ud af at beskrive skiftende tiders branche- og uddannelsesforhold inden for elektronikindustrien.

B&O er den eneste af de danske radio- og fjernsynsfabrikker, der overlevede udenlandsk konkurrence og overproduktion i 1970'erne, og historien om det succesrige Struer-firma er allerede fortalt i et par nyere bøger, mens den øvrige elektronikbrance er et næsten ubeskrevet blad.

En detaljerig bog, der fortæller et stykke danske industrihistorie. Den vil først og fremmest interessere samlere af de gamle danske apparater og tidligere medarbejdere på de mange fabrikker, men der er en del lokal- og personalhistorisk stof i bogen, som kan være af interesse i de byer, der husede fabrikker, fx København, Horsens og Struer.


Politiken

d. 22. dec. 2007

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 22. dec. 2007


North-debat

Nr. 90 (2008) = North-art magazine nr. 104 (2008)

af

af

Carl Nørrested

Nr. 90 (2008) = North-art magazine nr. 104 (2008)