Bøger / faglitteratur til børn / lærebøger

Danmark i dag : samfundsfag C


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2010

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 23. juni 2010

Det er en grundbog i samfundsfag på C-niveau for de gymnasiale uddannelser. Også andre vil kunne bruge bogen og finde den spændende.

Bogen er inddelt i en række temaer, hvoraf det første er sociologi, hvor bl.a. kultur, identitetsdannelse og socialisering behandles. Andre temaer er politik i Danmark med en gennemgang af partierne og deres politik og værdisæt. Økonomi, hvor bl.a. velfærdsstrategier og fordelingspolitik gennemgås, og international politik, hvor man finder et afsnit om globalisering. Bogens sidste del behandler samfundsvidenskabelig metode. Bogen er overskueligt sat op i to spalter. Den er illustreret af fotos, grafer og tabeller, hvad der gør den indbydende. Mange af de eksempler, der nævnes, er taget ud af dagens debat om det danske eller det internationale samfund. Endelig er der forslag til, hvad man kan diskutere i klassen. Hvert tema slutter med en tjekliste: "Tjek din viden".

2. udgave af Samfundsfag C kom i 2008, hvor også 2. udgave af Danskerne og samfundet kom. Nærværende bog har helt aktuelle emner med og behandler dem på baggrund af fx finanskrisen. Den vil også kunne bruges i en årrække fremover.

Bogen forekommer spændende, skærper evnen til at vurdere nyhedsstof og tvinger læseren til selvovervejelser om egen rolle i samfundet.


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 21 (2010)

af

af

Benny Jacobsen

Årg. 93, nr. 21 (2010)