Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drengestreger : ungdomsroman


Beskrivelse


Erkan er blevet skudt på klods hold på sin avisrute og nu er han død. Kim og Dennis var der, da det skete. Det var ikke dem der skød, men hvad lavede de egentlig der?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2017

af

af

Lars Larsen

d. 3. maj 2017

Erkan er død. Skudt på klos hold mens han passede sin avisrute. Kim og Dennis var der, da det skete. Det var ikke dem der skød, men hvad lavede de egentlig der? En spændende og tankevækkende bog om det rockerrelaterede bandemiljø i København. Henvendt til unge fra 14 år, men også velegnet til unge voksne.

Et avisbud bliver skudt og dræbt, og det sætter en masse i gang. Kim og Dennis var der da det skete. Det var ikke dem der skød Erkan, men de ved mere end de har lyst til at fortælle politiet. Andre holder lav profil, og politiet stiller mange spørgsmål.

Romanen giver et barskt og tankevækkende billede af storbyens rockerrelaterede bandemiljø. Den er skrevet i en knap stil med korte sætninger, gode personskildringer og meget dialog. Den er egnet til emnearbejder og debat i udskolingen.

Conrad Fields MinusmandPlusmand og Plusmand handler også om det københavnske bandemiljøConrad Fields Minusmand og handler også om det københavnske bandemiljø.