Udøvende lærere og lærerstuderende kan få stort udbytte af bogen, hvis de orker at sætte sig ind i en overordnet betragtning på den omsiggribende anvendelse af snilde teknologier - læs: sociale styringsredskaber - i folkeskolen.
Gennem beskrivelse af et omfattende feltarbejde i en svensk børnehaveklasse og en femteklasse - fulgt i tre år - gives et billede af den omfattende brug af venlig magtudøvelse i den moderne folkeskole. Hvor svenske forhold afviger væsentligt fra danske, gøres der i bogen eksplicit opmærksom på dette. Efter at have præsenteret bogens problematik og de deltagende skoler, gives der i efterfølgende kapitler billeder af elevroller, lærerroller, skolens disciplinerende teknikker samt billeder af forholdet mellem autonomi og normalitet. Evaluering som disciplineringsredskab behandles i et særskilt afsnit, og der afsluttes med kritiske spørgsmål til den moderne skoles mål og retning. Bogen rummer indholdsfortegnelse, omfattende international litteraturliste samt stikordsregister.
Bogens tema behandles ud fra forskellige vinkler i disse tre titler - alle fra 2007: Nye sociale teknologier i folkeskolen, Magt og oplysning, Ingen arme, ingen kager!.
Bogen er en grundig dokumentation af den problematiske anvendelse af nye snilde teknologier i folkeskolen, og den rummer vigtige spørgsmål til, hvor vi er på vej hen.