Music / jazz

Gopler og andre urovækkende fænomener


Reviews (3)


ivanrod.dk

d. 7. May 2019

By

By

Ivan Rod

d. 7. May 2019

"Den danske jazzsaxofonist Pernille Bévort har med albummet med den mærkelige titel (...) skabt en uhyre smuk, stilsikker og sammenhængende collage af lyde (reallyde, beats og instrumentale strofer snarere end egentlig musik). Illustratoren, Jeppe Grangaard, har dertil skabt en fascinerende smuk booklet ... Gopler og andre urovækkende fænomener er i enhver forstand et usædvanligt album og netop et kunstværk i flere dimensioner. Udtrykket grænser i momenter op til det rent avantgardistiske og i andre momenter op til den lyriske jazz i sin enkleste form; er som et væld af fragmenter sat sammen; fantasifuldt!".


Jazznyt

d. 29. June 2019

By

By

Niels Overgård

d. 29. June 2019

"Pernille Bévort bruger sine evner på diverse saxofoner og fløjter samt basklarinet som udgangspunkt. Hun spiller med sig selv i flere lag. Der er brugt field recordings og effekter til at lave det forunderlige univers med mærkelige lyde, fænomener, hændelser og Pernille Bévorts smukke og afvekslende saxofonspil, hvor der eksperimenteres på en helt anden måde end det jeg har hørt før fra andre solosaxofonister. Den elektroniske side hylder både det sanselige og det urovækkende. Der er mange lag og endnu flere dybder på et album, der fortjener at man tager sig tid til, at dvæle ved musikken. Det er et vellykket og ambitiøst udspil, der kan anbefales til den nysgerrige og klimabekymrede musiklytter der savner holdning og synspunkter fra kunstnerne".


Jazz special

Nr. 168 (2019)

By

By

Allan Sommer

Nr. 168 (2019)

"Man kan vælge at se på værket (...) som en kommentar til nogle af tidens presserende emner. Der er henvisninger til de gule vestes vrede i Paris, den svenske pige Greta Thunbergs aktioner for indsatsen mod klimaforværringerne samt flere andre problemstillinger. Man kan også bare vælge at [opleve] værket som et æstetisk udtryk. Bévort multitracker sine smukke melodilinjer i skærende kontrast til billedernes iboende gru. Det multitrackede lydspor, der suppleres med lydeffekter fra naturen som eksempelvis vand og Bévorts tekster, der går fra recitationer til manipuleret ordleg næsten á la Jørgen Nash, kan minde om en meditativ udgave af World Saxophone Quartet".