Den store håndbog om Grønlands teknologiske udviklingshistorie de seneste 50 år kan bruges til opgaver fra overbygningen i folkeskolen og opefter. Den kan ligeledes anvendes af alle, der ønsker indsigt i grønlandske forhold eller følger den spændende udvikling.
Opslagsværket beskriver den teknologiske udvikling i Grønland fra 1953 til ca. 2009. Der er en gennemgang af de tekniske fremskridt inden 1953, hvor landet gik fra at være en koloni til at blive en del af Rigsfællesskabet. Emnerne spænder vidt, og de er skrevet af over 130 forskellige fagpersoner, hvoraf mange selv har været med til at præge udviklingen. Redaktørerne er civilingeniører og tilknyttet Arktisk Institut. Af emner kan nævnes politik, samfund, klima, transport, fangst, minedrift og kommunikation. De specielle arktiske udfordringer er også med. Det er en letlæselig tekst med gode faglige forklaringer, som sætter det enkelte tema ind i relevante sammenhænge, så det samlet set giver en god forståelse og indsigt i den kolossale udvikling. De omfattende illustrationer består af fotos, tegninger, kort og grafiske oversigter.
Så stort et værk er ikke tidligere skrevet. M. Krogh Andersen: Grønland, 2008 er en samfundsbeskrivelse. Andre bøger har et mere specielt sigte.
En vægtig journalistisk beretning og gedigen håndbog med righoldige illustrationer fortæller en mangesidet historie om de specielle vilkår for Grønlands teknologiske udvikling, så både fag- og lægfolk vil have udbytte af den indsamlede viden.