Værket henvender sig med sine mange aspekter bredt til publikumsgrupper med interesse for dansk kolonihistorie, for museer, for kulturhistorie og arkitektur og i sagens natur for Gentofte kommunes lokalhistorie.
Museet Øregaard i Hellerup er blevet restaureret og nyindrettet, hvilket antologien markerer. Værket kommer langt omkring i skildringen af huset og dets skabere. Huset blev bestilt af den rige skibsreder og storkøbmand Johannes Søbøtker, der grundlagde sin formue i årene før ulykkerne haglede ned over Danmark i begyndelsen af 1800-tallet. En stor del af formuen skyldtes slavearbejde i Dansk Vestindien. Det spor tegnes godt op i værket. Men også den idé- og kulturhistoriske tanke bag anlæggelsen af landstederne omkring år 1800, den tilknyttede salonkultur osv. tegnes op, arkitekten bag, Joseph Ramées franskinspirerede virke i landet (han tegnede bl.a. også Sophienholm) karakteriseres, landskabsmaleriets opkomst i tiden og dets prægning af landstedernes haveanlæg belyses sammen med tanker om indretning og livet i de smukke huse: hvad spiste man fx. Tanker og forskning bag renoveringen er også med i dette righoldige værk med fine artikler om ikke blot et smukt hus men om en hel hel epoke i Danmark og Dansk Vestindien, som også inddrages. Et fremragende tidsbillede. Smukt ill. Noter. Litteratur.
Værket er bredt anvendeligt i litteraturen om epoken, i et så bredt felt som fra fx Salon på Sophienholm, 2010, til fx Alex Frank Larsen: Slavernes slægt, 2008.
Stateligt værk om et hus og en epoke.