Oliver Stones film om præsident George W. Bush er mere en græsk tragedie end et kritisk portræt af en mand i det forkerte job.
Filmen er en biografisk skildring af den amerikanske præsident George W. Bush fra midten af 1960'erne frem til Irak-krigens katastrofe. Livsforløbet springer mellem episoder fra hans opvækst og situationen omkring beslutningen om at gå i krigen. Centralt står forholdet til faderen, hvor Jr. ikke føler sig værdsat. Som ung er han utilpasset og far må redde ham ud af problemerne. Men Jr. finder en ny faderfigur, da han omvendes til dybt troende kristen. Som biografisk film om en mand i verdens mest magtfulde stilling anlægger den ellers dybt systemkritiske Oliver Stone en overraskende personlig vinkel.
Stone har tidligere skildret Vietnam-krigen med Platoon og afsløret politiske konspirationer i JFK. Denne adskiller sig fra Oliver Stones tidligere politiske film ved ikke at være skarp kritisk, men forsvarer Bush som en velmenende og sympatisk mand med en traumatisk familiebaggrund og som offer for forkerte rådgivere. Og netop rådgiverne vises som de egentlige skurke.
Det er en fascinerende film, der anlægger en overraskende vinkel på præsidentens historie. Men den reviderer ikke for alvor synet på Bush. Selv om filmen viser en slags sympati for ham, så portrætteres han alligevel som uegnet til jobbet, inkompetent og som en marionetdukke for sine magtfulde rådgivere, hvilket i sidste ende står som en kritik af en samfundstruktur.