Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

1. Verdenskrig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om baggrunden for hvorfor 1. verdenskrig brød ud, hvordan den udviklede sig, og hvilke følger krigen fik.

Indhold

En lys fremtid? ; Tripel-alliancen ; Tripel-ententen ; Skuddene i Sarajevo ; Krigen begynder ; I hele verden ; Vestfronten ; Andre fronter ; Nye våben ; I luften og på havet ; Gallipoli ; De store slag ; Danmark er neutralt ; USA i krig ; Bryd igennem! ; Krigens sidste år ; Sejrherrerne bestemmer ; Tyskland betaler ; Andre aftaler ; En usikker fred ; Krigens følger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2013

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 4. sep. 2013

Målgruppen angives til 11 år, men bogen egner sig bedst til børn på 12-13 år. Den kan anvendes til undervisning og ved emneopgaver eller bare til at give et godt overblik over verdenskrigen og dens kontekst.

Bogen dækker emnet bredt, beskriver krigens forløb kronologisk og er fint struktureret. Den tager udgangspunkt i de preussiske krige sidst i 1800-tallet for at give sit bud på baggrunden, og Versailles-freden, dolkestødslegenden og optakten til Hitlers magtovertagelse berøres også. Der berettes om danske forhold under krigen, og at det ikke kun var en europæisk krig beskrives også. Billedmaterialet er udmærket, og den tospaltede tekst følges af kort og uddybende tekstbokse. Medialisten er ikke lang, især er boglisten kort, når man betænker, hvor mange titler der er for aldersgruppen. Der kan hentes opgaver på nettet.

Der er mange titler om 1. verdenskrig, og mange kan, selvom de nok er en anelse sværere, godt læses af målgruppen. Den mest omfattende og svære er Wilmott: Første Verdenskrig fra 2004, men der er også indenfor de sidste ti år kommet adskillige titler af fx Ole Steen Hansen og Stewart Ross, som sagtens kan læses af aldersgruppen.

Som de øvrige bøger i serien De store fagbøger er det kvalitet på få sider. Indholdet adskiller sig ikke væsentligt fra andre titler om emnet.