Bøger / skønlitteratur / digte

100 digte


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Sophus Claussens 150 års fødselsdag.

100 digte udvalgt fra Sophus Claussens store produktion.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2015

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 11. sep. 2015

100 digte udvalgt fra Sophus Claussens store produktion. Til læsere af klassiske danske digtere.

Sophus Claussen ville have fyldt 150 i 2015. I denne anledning udgives 100 digte fra hans store produktion. Digtene optræder i bogen ikke kronologisk, da Claussen skrev digte som han gemte til senere udgivelse. Rækkefølgen af digtene følger i stedet den orden de er publiceret i. Digtene er udvalgt af Ursula Andkjær Olsen og Keld Zeruneith, der også begge har skrevet forordet.

Claussen er en af vore fineste naturdigtere, og det komprimerede udvalg i forhold til hans øvrige store produktion, giver et fint billede af hans komplekse og frodige naturdigte.

Sophus Claussen er tidligere udgivet samlet i Samlede digte. [Bind] 1 et fire-bindsværk der er mere omfattende, men en knap så overskuelig udgivelse i forhold til denne udgivelseSamlede digte. Bind 1 : Naturbørn. Pilefløjter. Trefoden. Mina. Djævelerier.


litteratursiden.dk

d. 8. dec. 2015

af

af

Torben Wendelboe

d. 8. dec. 2015

Udvalget markerer Sophus Claussens 150 års fødselsdag og samler et bredt udvalg af digte fra hele det store og rige klassiske forfatterskab. Ursula Andkjær Olsen, en af tidens fineste lyrikere, og Kel...Informationer og udgaver