Bøger / faglitteratur til børn

50 ting, du bør vide om Anden Verdenskrig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om 2. verdenskrigs årsager, hovedpersoner, omkostninger, afslutning og tiden efter i form af fakta, kort, infografik og billeder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2018

af

af

Jesper Holtoug

d. 6. juli 2018

Hvis du er nysgerrig efter at kende til forløbet af den 2. verdenskrig, og vil du vide noget om årsagerne, hovedpersonerne, omkostningerne og afslutningen på det hele, så er her en spændende bog fuld af fotos, kort og fakta-bokse. Mest for jer mellem 11 og 14 år.

I serien "Ting du bør vide om..." er der tidligere udkommet bøger om dinosaurer, vikinger, kroppen og farlige dyr. Her kommer så en bog efter samme mønster, men denne gang om den 2. verdenskrig. Efter en kort indledning om forløbet op til krigen, beskrives i korte afsnit hovedpunkterne af krigens forløb fra 1939 og til 1945. Teksten er bygget op, så man efter behag kan nøjes med hoved-teksten, som står med de største bogstaver, eller om man også vi læse de mange uddybende og forklarende fakta-bokse. Hvert af krigens årstal indledes med et forklarende verdenskort og en tidslinje.

En udmærket fagbog som, med en masse grafiske effekter, giver et levende, afvekslende og ganske sobert billede af de vigtigste historiske begivenheder under den krig, som kostede millioner mennesker livet. Nogen vil finde bogens layout rodet og forvirrende, mens andre vil se det samme som en levende og afvekslende opsætning.

Blandt de mange, mange lignende fagbøger kan nævnes den gamle, fine: Den anden Verdenskrig - fra begyndelsen til endenDen anden verdenskrig, som dog er lidt sværere og Den anden verdenskrig, som er af samme sværhedsgrad, men kortereBlandt de mange, mange lignende fagbøger kan nævnes den gamle, fine: Den anden Verdenskrig - fra begyndelsen til enden, som dog er lidt sværere og , som er af samme sværhedsgrad, men kortere.Informationer og udgaver