Bøger / faglitteratur / håndbøger

500 af de bedste whiskyer fra hele verden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Beskrivelser af whiskyer fra hele verden samt rejseguider til destillerier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2012

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 1. okt. 2012

Til umættelige whiskyentusiaster.

En Dorling Kindersley-bog med 500 forskellige whiskyaftapninger: Single malt, bourbon, blended m.m. fra 22 lande fx Skotland, Irland, Japan, Indien og en enkelt - Braunstein - fra Danmark! Mærkerne er ledsaget af en beskrivelse af destilleriet plus et antal aftapninger. Derudover er der omtale af whiskyrejser i Skotland, Irland, Kentucky og Japan. Bogen er rent alfabetisk opbygget uden hensyn til land og type. Beskrivelserne har smagsindtryk men ingen decideret bedømmelse af kvalitet eller typekategorisering efter fx grad af røg, jod, sherry- eller fadpræg som i Gyldendals single malt whiskyguide. Umiddelbart finder jeg derfor anvendelsen devalueret mhp. indkøbsvejledning, hvor førnævnte og fx Jackson: Maltwhisky står bomstærkt. Som guide er den derfor på sin vis både noget og ingenting, idet det er svært at skelne kvalitativt på de - i hvert fald for mig - ikke altid fuldt dækkende smagsnoter. Men illustrationer af flaskerne er flotte, og det er svært at finde et så stort allround whiskyudvalg andetsteds.

En del whiskybøger på bibliotekerne. Bedst er for mig Maltwhisky. Anmeldte bog ligner mest i sin bredde Jim Murrays whisky guide, men er langt mere indbydende ift. dennes summariske tekst, kodesprog og fravær af illustrationer.

En omfattende indbydende illustreret whiskyguide fra alverdens lande. Bogen indeholder også kortfattede rejseguider men ingen decideret bedømmelse af whiskyerne ift. hinanden. Kan evt. supplere ved stor efterspørgsel.Informationer og udgaver