Bøger / skønlitteratur til børn / vittigheder

601 vitser for børn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Torben Bråe Olesen

2008

Bogen vil blive brugt af vittighedshungrende og vittighedslæsende børn fra 9-10 år. Bogen har ikke nogen direkte skole- eller undervisningsrelevans.

Bogen er udstyret med gode karikturlignende sort/hvide illustrationer i en fin og original vittigheds tegnestil, som er Ficks helt egen. Vittighederne er ikke alle helt rettede mod børn, men kapitelopdelingerne i temaer er udmærkede, og gør det også nemmere at nyde vitserne i små doser. Der er fx kapitler med titlerne: dyr, skotter og den kære familie. God forside og kort bagsidetekst plus 4 vitser passer til indholdet.

Det er samme layout og design i 600 vitser fra 2005, som er indkøbt af 94 biblioteker, jævnfør bibliotek.dk, så der er et behov. I forhold til øvrige samlinger udsendt af forfatter gennem årene, er det min fornemmelse, at der er tale om et vist genbrug, men de samlinger vi har på "mit" bibliotek, var faktisk alle udlånt, så jeg kunne ikke undersøge min fornemmelse. Men faktum er, at en del af vittighederne er "gamle", mindst et dusin af disse vitser kan jeg huske fra mine første skoleår, hvor vitserne blev fortalt af en bestemt lærer igen og igen.

En brugbar samling af vittigheder, der kan supplere de titler, vi har i forvejen. Denne bog vil blive populær, hvor den findes, men vil næppe i det lange løb gøre den store forskel. Det er underholdning.Informationer og udgaver