Bøger / faglitteratur / håndbøger

Akupunktur - en patienthåndbog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennemgang af mange lidelser som patienter kan opnå lindring og behandling for med akupunktur, for eksempel hovedpine, smerter i ryg, skulder, knæ, eller kvalme, høfeber, hoste og snorken.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2008

af

af

Mette Fersum

d. 8. dec. 2008

Bogen henvender sig til lånere, der ønsker at vide mere om akupunktur, og hvad det kan afhjælpe af lidelser.

Bogen er en lille fin "patienthåndbog", skrevet af Palle Rosted, uddannet læge og som har 25 års erfaring med akupunktur. Forfatteren har desuden skrevet 3 andre bøger om akupunktur. Denne bog fortæller på en god og informativ måde om, hvad akupunktur er. Bogen er meget pædagogisk inddelt. Den indledes med et kapitel om, hvordan akupunktur foregår. Herefter følger et afsnit om, hvilke lidelser der kan behandles med akupunktur inddelt efter forskellige fysiske symptomer og psykiske symptomer, eller lidelser. Her skal blot nævnes områder som hedeture, hoste, snorken, tennisalbuer, mave-tarmproblemer etc. Han beskriver således rigtig mange forskellige lidelser, som han mener, kan behandles med akupunktur. Sidste halvdel behandler smertebehandling ved kræft, akupunktur mod kvalme ved kemoterapi, akupunktur hos tandlægen osv. Bogen har desuden fine illustrationer, og en god og informativ ordliste tilsidst i bogen.

Der er skrevet mange bøger om akupunktur, de fleste på et niveau hvor man skal have viden om emnet i forvejen eller som indeholder meget teori.

Dette er en fin lille håndbog på 70 sider, der kommer godt rundt om akupunkturen, og hvordan og hvad den kan bruges til. Forfatteren underbygger på sober vis sine antagelser. Bogen vil være god læsning, for den som måske er skeptisk, og ønsker at få information om, hvad det kan bruges til inden en evt. behandling.Informationer og udgaver