Bøger / faglitteratur til børn

Alle tiders dinosaurer


Beskrivelse


Opdelt efter de geologiske tidsaldre Trias, Jura og Kridt præsenteres en række forskellige dinosaurer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 29. aug. 2018

En anderledes vinkel på de evigt interessante dinosaurer. Her præsenteres 25 dinosaurer med forskellige størrelser og udseende. Til store fans af dinosaurer, som har lyst til fordybelse i de udvalgte dyr. Fra 11 år.

Indledningsvis vises på et stamtræ at nulevende krokodiller og fugle er en del af dinosaurer-familien. Så forklares dinosaurernes oprindelse og der vises 4 dyr, der ikke var dinosaurer. Resten af bogen er tidsinddelt i trias-, jura- og kridttiden, med præsentation af nogle af de dinosaurer, som levede i de forskellige tider. Dyrene præsenteres med udtale, betydning, artsnavn, hvor og hvornår samt længde og vægt plus en kort beskrivelse. Først Trias: perioden 252-201 millioner år før nu, med beskrivelser af 4 dinosaurer. Dernæst Jura: perioden 201-145 millioner år før nu, med beskrivelser af 7 dinosaurer. Til sidst Kridt: perioden 145-65 millioner år før nu, med beskrivelser af 14 dinosaurer. Hver præsentation suppleres af en tegning. Forfatteren har tidligere lavet Nordiske guder.

Fin bog med interessante oplysninger om andre end de sædvanlige dinosaurer. Med lidt formidling, vil de særlig-interesserede børn bruge timer på denne bog.

Dinosaurer fra A til ZBørnenes store bog om dinosaurer gennemgår på samme måde udvalgte dinosaurer. Andre bøger om dinosaurerne præsenterer trias-, jura- og kridttiden fx Børnenes store bog om dinosaurerDinosaurer fra A til Z gennemgår på samme måde udvalgte dinosaurer. Andre bøger om dinosaurerne præsenterer trias-, jura- og kridttiden fx .