Rødhætte
J. L. K. Grimm
Hent dine bestillinger på dit foretrukne bibliotek
Sammensæt din søgning
Afgræns yderligere
Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr
Rødhætte
J. L. K. Grimm
Benedikte : en kongelig prinsesse
Anne Sofie Kragh
Profession: prinsesse : Europas moderne prinsesser
Catarina Hurtig
Stress : grib chancen for et bedre (arbejds)liv
Thomas Milsted
Klarlund og Kandis på kur forever : alt hvad man skal gøre for at leve sundt og godt resten af livet
Johnny Hansen (f. 1965)
H.C. Andersens trick : kreative ideer i et verdensberømt univers
William Yip (f. 1976)
Mary & kronprinsesserne
Jens Busck
Diana : eventyret, tragedien, myten
Lone Theils
Den italienske datter
Soraya Lane
Leonora Christinas Jammers Minde
Leonora Christina Ulfeldt
d. 25. okt. 2000
af
af
Bodil Pedersen (skole)
d. 25. okt. 2000
De fleste børn og formodentlig også voksne holder af dette velkendte eventyr og kender det sikkert i mange forskellige versioner. Her er muligheden for en yndlingsversion. Det optræder nemlig i en anderledes og meget stemningsskabende ramme med stor respekt for eventyrets oprindelige ide og læserens illusioner om og opfattelser af den dejlige Askepot, der nødvendigvis må overstråle alt ved prinsens bal. Illustrationerne er udført i akvarel. I et tæt samspil med teksten formår akvarellerne at give eventyret ny intensitet og nyt liv, samtidig med at fortryllelsen og magien er bevaret. Såvel poesi og forelskelse som grumhed og ondskab udtrykkes fornemt gennem akvarellernes farve- og motivvalg. Til fornøjelig genlæsning og billednydning. Oplæsning fra 4-5 år og selvlæsning fra 3. klasse.
d. 25. okt. 2000
af
af
Lise Lotte Larsen
d. 25. okt. 2000
Hvor er den da flot! Jeg tror det må være den mest romantiske og sensuelle af alle ill. udgaver af eventyret om pigen med den onde stedmor og -søstre. Her når PT's karakteristiske arbejde med skygger og farver nye udtryksfulde højder. Eventyrets magi og latente følelsesfylde foldes fuldt ud i de stærktfarvede, kontrastrige billeder med stregens forbløffende vekslen mellem det fokuseret præcise og det frit flydende. Askepot har det yndigste prinsesseansigt og langt, luegult hår der kontrasteres af en rig variation af blå og blågrønt fra det mest svimlende fortættede til fortyndede pasteller. De onde søstre afsløres med hvidt og lilla og ekstreme kropspositurer, mens prinsen med langt, rødt, tilbagestrøget hår og varmt grøn kappe ligner en blanding mellem en viking og en indianer, og i hvert fald helt klart er en voksen mand imodsætning til fx Svend Ottos skoledreng af en prins. På slutbilledet svæver prins og prinsesse hhv. uskyldshvidt hengivent og maskulint beskyttende af sted på den hvide hest med lange øjenvipper. Suk! Nu ved jeg snart ikke om jeg bedst kan lide Svend Ottos eller denne, men PT's udgave er i hvert fald vinder i disciplinen feminine prinsessedrømme set indefra. En herlig herlig bog for alle romantiske (pige)sjæle fra 3-4 år.
d. 11. dec. 2018
af
af
Julie Arndrup
d. 11. dec. 2018
Eventyrene om "Askepot" og "Rapunsel" som vi kender dem fra Brdr. Grimm. 2 billedbøger men med anderledes, smukke illustrationer af Bernadette Watts. Til højtlæsning fra ca. 4 år.
Askepots far skal ud og rejse og alt hvad hun ønsker sig, er den første hasselgren der slår hans hat af på hjemrejsen. Hasselgrenen planter hun på sin mors grav, og den vokser til et træ. I træet bor en fugl, som opfylder Askepots ønsker og hjælper hende med til sidst at vinde prinsen. Rapunsel vokser op hos en heks, efter at hendes far forærede hende væk som straf for at stjæle heksens blomster til sin krævende, gravide kone. Heksen gemmer Rapunsel i et tårn, men prinsen finder hende og de to unge går så grueligt meget ondt igennem, inden de til sidst finder hinanden igen. Billedbøgerne er oprindeligt fra hhv. 1974 og 1977 med illustrationer af Bernadette Watts.
Det er meget smukke illustrationer, der adskiller disse billedbøger fra alle de andre eventyr med samme titler. Man forstår godt ønsket om at genudgive dem, selv om de har nogle år på bagen. De farvemættede, sanselige billeder er lidt gammeldags på den gode måde, og kan minde om russisk billedkunst. Især Askepot adskiller sig fra Disneys version og vil måske overraske nye læsere.
Der findes mange forskellige udgaver af disse to eventyr, fx AskepotRapunzelDen lille Rødhætte (Ill. Pia Thaulov) og Rapunzel. Tidligere er bl.a. kommet Den lille Rødhætte (Ill. Bernadette, ved Gry Kappel Jensen) med samme illustratorDer findes mange forskellige udgaver af disse to eventyr, fx Askepot (Ill. Pia Thaulov) og . Tidligere er bl.a. kommet Den lille Rødhætte (Ill. Bernadette, ved Gry Kappel Jensen) med samme illustratorDer findes mange forskellige udgaver af disse to eventyr, fx Askepot (Ill. Pia Thaulov) og Rapunzel. Tidligere er bl.a. kommet (Ill. Bernadette, ved Gry Kappel Jensen) med samme illustrator.
d. 18. dec. 2018
af
af
Karin Vibeke Schou (børn)
d. 18. dec. 2018
I Gyldendals billedbogsrække af Grimms eventyr i Anine Ruds oversættelse med illustrationer af Svend Otto S. foreligger her Askepot. Teksten er den samme som i Grimms eventyr, Gyldendal, 1970,og er oversat fra den ret så barske tyske version af eventyret, som man efterhånden sjældent præsenteres for. Der er stort behov for en god, fyldig billedbogsudgave af Askepot og dette behov dækkerdenne udgave udmærket. Anine Ruds tekst er velskrevet og god at læse op af. Illustrationerne er af Svend Otto S.' sædvanlige professionelle kvalitet - stregtegninger i sarte akvarelfarver.Illustrationer og tekst supplerer hinanden godt og følges pænt ad på siden. Oplæsning fra 5 år.
d. 18. dec. 2018
af
af
Ove Frank (skole)
d. 18. dec. 2018
Billedbog i format 27X21 cm. I 1970 udkom på Gyld. en samling Grimms Eventyr udvalgt og oversat af Anine Rud, og herfra er eventyrets tekst overført ordret til billedbogen. Eventyrsamlingen erogså illustreret af Svend Otto S., men her er ikke tale om overførsler. Teksten er sat med forholdsvis små typer, men med god luft imellem bogstaver og linier. Den er placeret i afsnit på 2-18linier under det billede, afsnittets tekst refererer til. Illustrationerne er virkelig gode blyantstegninger med skyggelægning både ved hjælp af blyanten og ved hjælp af akvarelfarvelægningensnuancering. Kun den nødvendige for- og baggrund er taget med, og billedet toner langsomt ud mod papirets hvide margin uden nogen bestemt afgrænsning. De fleste billeder fylder sammen med derestekst en hel side, men på enkelte sider er der dog placeret to billeder under hinanden. En helt igennem vellykket billedbog, der vil give endnu flere børn den glæde at opleve eventyret. Selvlæsning3. klasse. Oplæsning for de6-10-årige.
d. 17. feb. 2001
af
af
Eva Glistrup
d. 17. feb. 2001
d. 11. dec. 1978
af
af
Jørgen Aabenhus
d. 11. dec. 1978
d. 9. nov. 1978
af
af
Eva Glistrup
d. 9. nov. 1978
d. 21. dec. 1978
af
af
Ellen Buttenschøn
d. 21. dec. 1978
d. 17. feb. 2001
af
af
Eva Glistrup
d. 17. feb. 2001