Bøger / skønlitteratur / psykologisk thriller

Bag lukkede døre


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Nygifte Jack og Grace er det perfekte, misundelsesværdige par, som elsker hinanden og tilsyneladende har alt, hvad man kan ønske sig. Men hvorfor kan man aldrig komme til at møde Grace alene - og er Jack ikke lige lovlig kontrollerende?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 24. jan. 2017

Jack og Grace er det perfekte par. De er smukke, velhavende, han er en kendt advokat med speciale i sager om hustruvold og Grace er den smukke trofæhustru, men der er noget galt. Rivende galt. Læs denne veldrejede gyser, hvis du gisper efter maskulin ondskab.

Forfatteren introduceres på dansk med effektiv gyser om den psykopatiske advokat Jack, som iscenesætter en vanvittig hverdag for sin unge hustru, som han netop har giftet sig med. Grace holdes de fleste dage bag lukkede døre, for den perfekte bolig rummer nemlig en kælder, hvor Grace holdes indespærret. Ingen aner tilsyneladende uråd, for der findes en helt speciel grund til at Grace ikke stikker af eller råber sin fortvivlelse ud til parrets omgangskreds. Snart flytter hendes lillesøster ind i huset.

Lidt usandsynlige elementer til trods er der tale om en virkelig spændende gyser inden for genren domestic noir, som holder læseren fastlåst fra start til slut. Forfatteren doserer afsløringens elementer drypvis i kapitler som skiftevis foregår før og nu. Psykopatiske mænd er altid skræmmende i sig selv, og historien kammer heldigvis ikke over i udpenslet vold eller rædsel.

Domestic noir genren tæller fx også Kvinden i togetMørke afkrogeKvinden der forsvandt, Mørke afkroge og Kvinden der forsvandt, som hører til i genrens øverste liga med lidt flere facetter og litterære kvaliteterDomestic noir genren tæller fx også Kvinden i toget, og Kvinden der forsvandt, som hører til i genrens øverste liga med lidt flere facetter og litterære kvaliteterDomestic noir genren tæller fx også Kvinden i toget, Mørke afkroge og , som hører til i genrens øverste liga med lidt flere facetter og litterære kvaliteter.


litteratursiden.dk

d. 27. feb. 2017

af

af

Lene Jensen

d. 27. feb. 2017

Uudholdelig spænding og rædsel bag lukkede døre. Det er så afgjort den mest uhyggelige bog, jeg længe har læst. Jeg kan slet ikke holde op med at tænke på den, så stort et indtryk har den gjort på mi...