Bøger / faglitteratur

Bedre hverdag for familier med Aspergers syndrom


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Mor til 3 børn med Aspergers syndrom fortæller om en hverdag, hvor selv små ting, kan udløse et anfald eller en konflikt, hvor hun ikke kan få kontakt med barnet. Hun giver gode råd til denne hverdag samt råd om samarbejdet med skole og institutioner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2012

af

af

Lis Pedersen

d. 12. dec. 2012

Bogen henvender sig primært til pårørende, men også andre kan have glæde af bogen, fx lærere og pædagoger.

Forfatteren er mor til 3 børn med Aspergers syndrom, og hun har skrevet bogen ud fra egne erfaringer. Hun fortæller om en hverdag, hvor selv små ting, kan udløse et anfald - en nedsmeltning kalder hun det - hvor hun ikke kan få kontakt med barnet, ikke kan gøre noget godt for det, hvor det ligger og skriger, eller lukker sig inde på værelset og smider med ting eller noget helt andet. Hun giver gode råd til denne hverdag, hvad enten det er en almindelig skoledag, familien skal på udflugt eller hvordan man tackler fremmede, der gerne vil hjælpe, men som helst skal holde sig langt væk fra barnet. Hun skriver også om den smerte man føler, når man opdager, at ens barn ikke er "normalt" og om det vigtige samarbejde med skole og institutioner. Bogen er startet som en mail-korrespondance med en professor, og sproget herfra er bevaret, med korte afsnit der hurtigt er læst. Bogen er illustreret med små humoristiske tegninger. Der er indholdsfortegnelse.

Til forældre og pårørende er der ikke mange nyere bøger: Udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed, 2012, henvender sig til pædagoger og andre, der arbejder med børnene. At tale sammen om en autismediagnose, 2008, er en pjece med appel til både fagfolk og forældre. De fleste andre bøger har et specielt sigte.

Det er god brugbar håndbog for forældre, den er hurtigt læst og derfor anvendelig i en stresset hverdag.


Specialpædagogik

Årg. 33, nr. 5 (2013)

af

af

Mette Friderichsen

Årg. 33, nr. 5 (2013)