Bøger / faglitteratur

Bestyrelser i virksomheder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvad enten man sidder i en bestyrelse eller overvejer at indtræde i en, kan denne bog være en stor hjælp. Bestyrelsesarbejde i mindre og mellemstore virksomheder er ofte lige så udfordrende som i større virksomheder. Der er derfor al mulig grund til at sætte sig ind i, hvad bestyrelsesarbejdet indebærer, før man påtager sig sit første bestyrelseshverv, ligegyldigt hvor stort eller lille et selskab man træder ind i. Bogen giver et godt overblik over de pligter, man har som bestyrelsesmedlem. Derudover giver den en række praktiske, gode råd og gennemgår bl.a. de formelle såvel som de uskrevne regler, som man er nødt til at have kendskab til for at udføre bestyrelsens arbejde efter loven. Endelig giver den et overblik over, hvornår man kan blive erstatningspligtig, hvis man begår fejl. + Gode råd om bestyrelsesarbejdet + Information om den nye selskabslov + Både til store og små bestyrelser. Også for aktionærer og anpartshavere.

Indhold

Kapitalselskaber ; Selskabsorganernes indbyrdes forhold , Repræsentation og adgangen til at forpligte selskabet ; Valg og udpegning ; Bestyrelsens sammensætning ; Møder og mødeafvikling ; Opgaverne i bestyrelsen ; Formand og udvalg ; Hæftelse og erstatningsansvar ; Love m.v.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2010

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 2. juni 2010

Henvender sig til nuværende og kommende bestyrelsesmedlemmer.

Forfatteren er advokat med speciale i selskabsret. Bogen er en lille håndbog om bestyrelsesarbejdet i aktie- og anpartsselskaber, både hvis man selv skal indtræde i en bestyrelse og hvis man påtænker at oprette en. Den har særligt fokus på mindre virksomheder, og på trods af sin størrelse rummer den detaljerede og informative oplysninger om bestyrelsesarbejdet. Bogen er forsynet med en række symboler i marginen, som letter tilegnelsen. I teksten er indeholdt en række udskrifter fra Ugeskrift for retsvæsen med domme, som tydeliggør teksten.

Der findes flere andre lignende bøger om bestyrelsesarbejde. Fx Wivel, Teddy: Bestyrelsens værktøjskasse, 2007 og Bestyrelsen, 2008 af Steen Hildebrandt m.fl.

En lille, overskuelig og praktisk anvendelig håndbog om bestyrelsesarbejde for nye og etablerede bestyrelsesmedlemmer med særligt fokus på mindre virksomheder.