Bøger / faglitteratur


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Billekunst-fagets læremidler beskrives gennem cases og fra forskellige lærertypers vinkel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 23. apr. 2015

Vi lever i en billed-verden og børns evne til at læse, forstå og anvende billeder er vigtigere end nogensinde. I dette lys beskrives billekunst-fagets læremidler set gennem cases og fra forskellige lærertypers vinkel. For billedkunstlærere (med og uden uddannelse i faget) samt lærerstuderende.

Hvordan man benytter forskellige læremidler i skolens billedkunst-undervisning kommer selvfølgelig an på hvem, man er, hvilken uddannelse og erfaring man har - og hvordan situationen er. Fagbogen her tager udgangspunkt i tre forskellige lærertyper, nemlig "novicen", "den kyndige" og "eksperten", som har forskellige udfordringer med faget og derfor også forskelligt behov for mere eller mindre styrende læremidler. Bogen behandler sammenhængen mellem læseplan og læremidler og skolernes praksis. Dertil kommer en sammenligning med fagets indretning i Norge og Ontario.

Grundigt, tankevækkende og på et højt fagligt niveau stilles skarpt på et af folkeskolens små, men vigtige fag, nemlig billedkunst. Konkret, praktisk og ikke mindst teoretisk tages fagets udvikling og fagets læremidler gennem tiden under behandling og fagets aktuelle udfordringer diskuteres. Klog bog.

Ingen materialer behandler tilsvarende og tidssvarende billedkunst-fagets mål og midler.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 30. sep. 2015

af

af

Lisbeth Tolstrup

d. 30. sep. 2015