Bøger / faglitteratur


Beskrivelse


En tur gennem bilernes univers, hvor forfatterne indrømmer at de er til biler og afhængige af dem!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

En bog om biler og bilister, der garanteret vil falde i midaldrende bilinteresserede mænds smag.

Bogen passer godt ind i efterårets store udbud af bekendelseslitteratur. De to forfattere formår fra første side at finde ind til deres indre bilist og fortæller i detaljer om deres personlige udvikling som bilejere fra små legedrenge med modelbiler til store legedrenge med rigtige biler. Efter et par hudløst ærlige biografiske afsnit om forfatternes liv og deres biler, finder man stof om bl.a. biler, forfatterne hader og elsker, om alle tiders bilfavoritter, bilsælgere, mekanikere og forskellige typer bilister, alt sammen fremlagt underholdende og ret morsomt. Bogen er hertil smart layoutet og stemningsfuldt illustreret med både tegninger og fotografier.

Mange af bogens berømte biltyper er omtalt i den eksisterende motorlitteratur, som regel med fokus på teknik og design. Her finder man derimod subjektive, begejstrede eller ligefrem ondskabsfulde udsagn om de biltyper, som forfatterne holder af eller det modsatte.

En indbydende, lækker og helt usædvanligt også morsom bilbog, der vil falde i alle de bilejeres smag, der ikke spiddes i bogens sociologiske afsnit - monsterbilisterne, båtnakkerne, de blå enker, karrierekvinderne, pernitterne, flyderfolket, plusserne og antibilisterne.


Jyllands-posten

d. 23. nov. 2007

af

af

Claus Worup

d. 23. nov. 2007