Bøger / skønlitteratur / spænding

Blodet fra solsortesletten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Politisk thriller. Thomas er en nørdet tegner og Iben specialestuderende med en datter på 11 år. Inden de ser sig om, er de alle tre involveret i et voldsomt opgør, som udspringer af krigen i ex-jugoslavien.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 9. aug. 2011

Endnu en vellykket politisk thriller fra Morten Hesseldahl om almindelige danskere, der uforvarende bliver inddraget i noget voldsomt, som har udspring i storpolitiske begivenheder i verden. Kan læses bredt.

Thomas og Iben kender hinanden fra gymnasiet og støder tilfældigt på hinanden i København. Han er en nørdet tegner, som giver den som indbrudstyv for at klare sig, og en aften støder han på en serber, der er ved at forbløde. Iben, som skriver speciale og er enlig mor til en 11-årig datter, bliver involveret. Inden de ser sig om, bliver de alle tre trukket ind i et for dem uforståeligt mareridt af fanatisme, vold, ondskab og hævn, der kan føres tilbage til konflikten i Balkan, og som får store personlige omkostninger for dem. Morten Hesseldahl har skrevet en elementært spændende historie med troværdige personer og gode miljøskildringer. Den overbeviser hele vejen, og det er en bog, man gerne læser i lange stræk.

Morten Hesseldahl (f. 1964) har sit eget velafprøvede og -fungerende koncept at skrive spændingsromaner ud fra. Han har tidligere anvendt det i Drager over Kabul, 2007, og i Natten er lige begyndt, 2009. Læsere af Leif Davidsen vil også synes om hans romaner og det samme vil læsere af Jussi Adler-Olsen.

Intelligent politisk thriller, hvor almindelige forvirrede danskere bliver involveret i de voldsomme efterdønninger af krigen i det tidligere Jugoslavien. Den er velskrevet og elementært spændende og vil appellere bredt til læsere af begavede spændingsbøger.


litteratursiden.dk

d. 19. sep. 2011

af

af

Lida Wengel

d. 19. sep. 2011

Ondskab, nationalisme, had og håbløshed er omdrejningspunkter i Morten Hesseldahls underholdende spændingsroman. Bogen begynder i Bern, mellemlander i Danmark, vender et smut til Serbien og ender så i...


litteratursiden.dk

d. 28. sep. 2011

af

af

Hans Christian Davidsen

d. 28. sep. 2011

Ofte skal de store og skelsættende begivenheder på afstand, før de for alvor kan udmøntes i litteratur. I mange år var holocaust så ufatteligt, at det næsten var helligbrøde at skrive fiktion om den. ...


Berlingske tidende

d. 10. okt. 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 10. okt. 2011


Jyllands-posten

d. 26. aug. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. aug. 2011


Weekendavisen

d. 26. aug. 2011

af

af

Lars Bonnevie

d. 26. aug. 2011


Børsen

d. 1. sep. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 1. sep. 2011