Bøger / faglitteratur til børn / fotografier

Børneliv i hundrede år


Beskrivelse


Med barnet som omdrejningspunkt fortælles i tekst og originale fotografier om den enorme samfundsudvikling der er sket i perioden 1875-1975 og som har haft betydning for alle danske børns liv, tryghed, arbejde, skole og fritid.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 14. feb. 2011

Her er den oplagte bog til opgaveskrivning, til bladrebog, til almindelig oplysning og til plejehjemsbiblioteker. Børneliv i hundrede år er en rigt illustreret bog om børns liv og rammer i perioden 1875-1975. Den har et stort format og en illustrativ forside, der gør den egnet til udstilling.

Forfatteren fortæller i et mundret sprog historien om børns liv med lussinger, børnearbejde, grød, sanatorieophold etc. Illustrationerne er primært sort/hvide fotografier i god og klar gengivelse. Mange fine citater fra børn og unge selv er indsat sammen med lidt større fortællinger. Bogen giver både et samfundsmæssigt og kulturelt overblik over perioden og en mængde punktnedslag i stort og småt. Emnerne er bl.a. moderrollen, kost, boligforhold, fritidsaktiviteter, pige- og drengeroller, børnepsykiatri og folkeskolens betydning.

Denne bog skiller sig ud i kraft af sine fine og talrige illustrationer. Den er informativ uden at være tung. Øvrige titler er enten rent undervisningsrettede eller dækker et mindre spektrum af år.

Læs denne bog og genopfrisk din egen barndom uanset din alder. Læs den og bliv klogere på de vilkår, vi har budt børn gennem de sidste 100 år. En appetitlig og informativ fagbog til skolebrug for de ældste klasser, til almindelig inspiration og til historisk overblik.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. juni 2011

af

af

Ning de Coninck-Smith

d. 7. juni 2011


Weekendavisen

d. 25. feb. 2011

af

af

Damian Arguimbau

d. 25. feb. 2011