Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Bogen om at male og tegne heste


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Lær at tegne heste gennem kendskab til hestens anatomi og bevægelsesmønster. Med tips om teknikker, materialer, perspektiv og brug af farver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 2. apr. 2012

For alle tegnere, yngre som ældre og mere erfarne, som vil tegne naturalistisk og holder af heste.

Heste har til enhver tid været objekt for kunstnere. Disse graciøse og udtryksfulde dyr er oplagte som motiv for tegnere i alle aldre og med ethvert ambitionsniveau. Forfatteren kendes fra den nyligt udkomne Filurs bog om at tegne ponyer, som henvender sig til et noget yngre publikum end denne. I starten af bogen viser hun os, hvilke geometriske figurer, hesten er bygget op af - kroppen 2 cirkler og en oval, knæenes kugler, hovenes trekanter og hovedet, der har form som en klassisk papirdrage. Læserens opmærksomhed henledes på benenes, øjnenes og ørernes placering. Senere udfordringer som hestens anatomi og bevægelser, forskellige hestetyper herunder forhistoriske heste, heste i flok og i menneskets tjeneste, udstyr osv. Baggrunde og farvelægning kommer hun også ind på. Bogen slutter med gode råd om at lave en tegneserie om heste.

Udover den ovennævnte titel af Jennifer Bell kan nævnes Tegn heste, 2007 begge decideret henvendt til børn, mens nærværende er henvendt til gode børnetegnere fra 12-13 år og voksne.

En dejlig tegnebog for hesteelskere. Bogen vidner om forfatterens store kendskab og kærlighed til både tegnekunsten og heste.Informationer og udgaver