Bøger / skønlitteratur / roman

Broderskabet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Historisk roman om den unge Will Campbell, der i 1260 er i lære som tempelridder hos Ordenen i London. Korstogene er ved at tabe pusten, og derfor er det særligt vigtigt at finde det stjålne skrift fra Ordenens hemmelige centrum, Anima Templi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2010

af

af

Helle Winther Olsen

d. 27. okt. 2010

Tempelridderroman smækfuld af historisk eventyr og drama. Påkalder sig eventyrlystne låneres opmærksomhed ved sit blotte udseende med korsridder på blodrød baggrund. Bogen er 1. del af en trilogi.

Vi befinder os i 1260'erne, årene for de sidste store korstog, før de kristne må se sig overvundet af muslimerne. Hos Tempelridderne i London er de unge drenge Will og Garin i lære som tempelriddere og lærer sig både sværdets og åndens arbejde. Mere eller mindre nødtvungent bliver de involveret i kampen for at finde den stjålne "Bogen om gralen", som er en slags bibel og regelkodeks for ordenens helligste: Anima Templi, der består af håndplukkede brødre. Midt i en magtbegærlig og intrigant tid, hvor alle kæmper mod alle, præker "Bogen om gralen" fred, forsoning og intellektuelt slægtskab mellem kristne, jøder og muslimer. Med andre ord en farlig cocktail for dem, der har en anden dagsorden. Will og Garins veje skilles dramatisk pga Garins illoyalitet, men de mødes igen som nyslåede riddere midt i en blodig krig i det hellige land. Her har sultanen Baybars også sin egen blodige dagsorden, der gør ham til en frygtet mand.

Forfattere som R. Khoury, Jan Guillou og Dan Brown er også fascinerede af tempelridderne.

Velskrevet og tempofyldt tempelridderroman, der har bred appel til elskere af historiske eventyr. Ved at følge romanens centrale skikkelse, den unge Will, fra barn til voksen får også den unge læser denne tætte fornemmelse af at være med hele vejen og forstå tempelridderen som person.


litteratursiden.dk

d. 14. feb. 2011

af

af

Jens Rasmussen

d. 14. feb. 2011

Første del af tre af en spændingsserie fra korstogenes sidste år, hvor indre stridigheder blandt europærerne spiller lige så stor rolle som den ydre krig i det hellige land. Bogen starter i året 1260....