Bøger / faglitteratur

Brugsanvisning til skoven


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Inspiration og gode råd til at færdes i skoven, herunder bestemmelse af træsorter, navigering uden hjælpemidler, skovflåt, bål, naturbegravelser og dyrespor. Afslutningsvis gives en række praktiske råd til ture på alle tider af året.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2018

af

af

Martin Jørgensen

d. 24. aug. 2018

Gode råd og anekdoter om at færdes i skoven. For de naturinteresserede og fans af Wolhleben.

Peter Wohlleben er skovfoged og har en miljøvenlig skovdrift i det sydtyske. Her beskæftiger han sig naturligvis med naturen og deler i denne bog ud af gode råd og vejledninger til at sætte pris på det, man møder, når man er udendørs. Bogen er i lommebogsformat og består af en række kortere tekster om forskellige emner med naturen som omdrejningspunkt. Her tales fx om lavpraktisk bestemmelsesnøgle til træer, navigering uden hjælpemidler, skovflåt, bål, naturbegravelser og dyrespor. Han giver også en række praktiske råd til ture på alle tider af året.

En rigtig fin og hyggelig bog, der varmer én godt op til turen i skoven på alle tider af året. Tonen er personlig og varm, men samtidig oplysende. Et par steder omtaler Wohlleben forhold, der afviger fra danske forhold. Det er fx nogle af de dyr man kan møde i det fri, og de særlige regler der gælder for publikums adgang til private skove, den såkaldte Betretungsrecht. Oversættelsen er et par steder lidt besynderlig, men ikke i en grad der forstyrrer. Formålet med bogen er en appetitvækker, og det virker. Wohlleben har nydt stor popularitet med hans populærvidenskabelige og banebrydende naturbøger. Denne bog vil helt sikkert også ryge med hjem, eller måske endda med en tur i skoven.

Wohllebens to andre bøger Træernes hemmelige livDyrenes hemmelige liv og Dyrenes hemmelige liv har samme feel og toneWohllebens to andre bøger Træernes hemmelige liv og har samme feel og tone.


Kristeligt dagblad

d. 8. okt. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 8. okt. 2018